« Knjiga
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
31. 5. 2010.

Knjiga dana - Judith Orloff: Emocionalna sloboda

Oslobodite se negativnih emocija i preobrazite svoj život

Više o

moderna vremena info

,

knjiga dana

,

Werner Arber

Dr. Judith Orloff, psihijatrica s položenim stručnim ispitom te predavačica psihijatrije na sveučilištu UCLA, predstavlja rješenja za ovladavanje emocijama u našem iznimno napetom svijetu. Čitatelje vodi na putovanje u pobjedu nad negativnim osjećajima, i pokazuje kako se možete osloboditi briga, ljutnje i straha.

Koristeći spoznaje neuroznanosti, intuitivne medicine i psihologije, dr. Orloff pokazuje povezanost između uma, tijela, duše i naše okoline.

Knjiga je podijeljena u dva dijela. Prvi dio, "Oslobađanje moći emocionalne slobode" predstavlja četiri sastavnice emocija. Također nudi test za samoprocjenu kojim ćete procijeniti svoju trenutnu razinu emocionalne slobode te otkrivanje vašeg emocionalnog tipa i načina za njegovu prilagodbu.

U drugom dijelu, "Vaši alati za oslobođenje", autorica nudi praktičan pristup za suočavanje sa sedam najčešćih teških emocija i izgradnju pozitivnih. Svako se poglavlje zove "preobrazba" i bavi se različitim emocijama i predstavlja negativnost kao sredstvo radi postizanja cilja.

Knjiga je namijenjena ljudima pod emocionalnim stresom koji to više ne mogu podnijeti, ali nemaju alate za promjenu - ljudima sa zahtjevnim poslom, sveprisutnim nadroditeljima ili kroničnim brigama koji žele ovladati svojim životom - i svakome tko se osjeća usamljeno, ali čezne za osjećajem veće povezanosti.

 

Preveo Ozren Ćuk

Izdavač: Dvostruka duga

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: Knjige dana odabiru Moderna vremena Info
31.05.2010. 00:53:33
Novi komentar
nužno
nužno