« Knjiga
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
21. 1. 2010.

Knjiga dana - Ivana Šojat-Kuči: Unterstadt

Roman o obitelji i gradu

Više o

moderna vremena info

,

Osijek

,

knjiga dana

,

Ivana Šojat Kuči

,

unterstadt

"Unterstadt "je roman o obitelji i gradu koji govori o dvadesetom stoljeću u višeetničkom gradu, diktaturama, pogrešnom izboru strana, o sudbini kojoj se teško othrvati.

Roman pripovijeda priču građanske obitelji njemačkih korijena u Osijeku od početka do kraja dvadesetog stoljeća kroz sudbine četiriju generacija žena - prabake, bake, majke i kćeri - gdje se isprepleću njihove propale iluzije, odgoj djece te povijesni događaji koji ih nemilice šibaju.

Ivana Šojat-Kuči stvara svijet prepun detalja i nijansi, njezini glavni i sporedni likovi živopisni su, prepuni mana i vrlina, složeni i višedimenzionalni kakav je i sam život.

Kroz likove žena u obitelji i sukob generacija autorica prikazuje svijet u kojem se često zahvaljujući bizarnim igrama sudbine i loše odabranim kartama događaju najgore ili najbolje moguće stvari. No osnovna tema koja se provlači kroz sve generacije i sve likove skrivanje je od prošlosti, od događajâ, njihovo prešućivanje koje neminovno dovodi do trauma i nerazumijevanja.

 

Izdavač: Fraktura

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: Knjige dana odabire Nenad Bartolčić
21.01.2010. 12:10:24
Novi komentar
nužno
nužno