« Knjiga
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
20. 5. 2010.

Knjiga dana - Igor Duda: Pronađeno blagostanje

Svakodnevni život i potrošačka kultura u Hrvatskoj 1970-ih i 1980-ih

Više o

moderna vremena info

,

knjiga dana

,

Wassily Kandinsky rođendan

,

ginger littleton

Sedamdesetih i osamdesetih godina dvadesetoga stoljeća stupanj razvijenosti Hrvatske omogućio je masovno sudjelovanje u potrošačkoj kulturi koja se razvijala u uvjetima određenima jugoslavenskim samoupravnim socijalizmom.

Ta je činjenica utjecala na politička stajališta o konzumerizmu, ali i na potrošače koje ova povijest svakodnevice prati pri opremanju kućanstava trajnim potrošnim dobrima, nabavi i korištenju automobila te sudjelovanju u masovnom turizmu. Popularni tjednici i mjesečnici, statistički, partijski i drugi izvori otkrivaju želje potrošača za novim i suvremenim, odnos ponude i potražnje te dostignutu razinu životnoga standarda.

U knjizi se opisuje svakodnevni život potrošača, njihove želje za novim i suvremenim, odnos ponude i potražnje, te dostignutu razinu životnoga standarda. Autor je  pozornost usmjerio na četiri teme od posebne važnosti: odnos politike prema konzumerizmu i načine funkcioniranja potrošačke kulture, opremanje kućanstva trajnim potrošnim dobrima, nabavu i korištenje automobila te uključivanje u masovni turizam.

 

Izdavač: Srednja Europa

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: Knjige dana odabiru Moderna vremena Info
20.05.2010. 10:28:26
Novi komentar
nužno
nužno