« Knjiga
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
14. 11. 2009.

Knjiga dana - Grupa autora: Zvučni zid

O herojskim danima zanosa

Više o

rock

,

moderna vremena info

,

knjiga dana

,

glazbena scena

Jedinstvene zbirka priča, od fikcije do prisjećanja na velikane domaće i svjetske glazbene scene. Za većinu suradnika u ovoj knjizi (Miroslav Kirin, Gordan Nuhanović, Edi Jurković, Boris Perić, Željana Giljanović, Ivica Prtenjača, Krešimir Pintarić, Ante Tomić, Olja Savičević-Ivančević, Vladimir Arsenijević, Nenad Rizvanović, Josip Mlakić i dr.) herojski dani zanosa, oduševljavanja svojom i, još više, tuđom svirkom odavno su prošli, euforija bljesne tek na trenutak kad nostalgija poništi međuvrijeme.

Zrele godine više ne traže identifikaciju u nekome drugom i u stanju su artikulirati vlastite potrebe i užitke bez posrednika. A opet, nemoguće je zanijekati da su Van Morrison, Johnny Rotten/Lydon, Bruce Springsteen, Dee Dee Ramone i Đoni B. Štulić ili tko drugi bili uobličeni glasovi vremena, usmjeravali nas ukusom i svjetonazorom.

Neki su ostali uvjereni da je ljubav sve što nam treba, neki su zadržali bijes koji govori "Fuck this and fuck that, fuck it all and fuck the fucking brat", ali vjerojatno nitko ne može poreći da je u njemu s rock and rollom zaplamsao onaj plamičak koji ga je u važnim, reklo bi se formativnim godinama usmjerio i pomogao mu pri prvoj (samo) identifikaciji.

 

Uredili Borivoj Radaković i Arsen Oremović

Izdavač: V.B.Z.

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
14.11.2009. 12:31:52
Novi komentar
nužno
nužno