« Knjiga
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
24. 10. 2009.

Knjiga dana - Elmore Leonard: Gore u njenoj sobi

Kad si netko umisli da je brat blizanac Heinricha Himmlera...

Više o

moderna vremena info

,

knjiga dana

,

Elmore Leonard

,

Gore u njenoj sobi

Što zaključiti ako si se rodio isti dan i sat kao i Heinrich Himmler u istom rodilištu i ličite jedan drugome kao jaje jajetu?! A baš se to dogodilo Walteru Schoenu - no dok je njegov, kako vjeruje, brat blizanac, postao šefom SS-a i prvi čovjek do Hitlera, on je tek skromni mesar u Detroitu koji veliča vođu Njemačkog Reicha i kolje stoku na crno... Kako se uspeti do bratove veličine - i to dok su njihove zemlje u ratu?

A onda se u sve to upletu šefica špijunske mreže i njezin suludi transvestiti, odbjegli njemački zatvorenici i šerif koji im je za petama, vođe američkih nacista i njegova bivša žena... rezultat je nerazmrsivi zaplet kakav je svojstven E. J. Leonardu.

 

***

Elmore John Leonard Jr. (New Orleans, Louisiana, 11. listopada 1925.) je američki romanopisac i filmski scenarist. Njegovi prvi romani na tržištu su se pojavili tijekom pedesetih, a većinom se radilo o westernima. Kasnije je počeo pisati romane više tematskih sadržaja, misterioznog i kriminalističkog žanra, kao i filmske scenarije. Prema njegovim su romanima snimljeni brojni filmovi od kojih je vjerojatno najpoznatiji Uhvatite maloga snimljen 1995. prema romanu kojeg je napisao pet godina ranije, a 1999. je napisao njegov nastavak pod naslovom "Sve je cool". ( bilješka o autoru: HR Wiki )

 

Preveo Predrag Raos

Izdavač: Leo-commerce

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
24.10.2009. 09:55:00
Novi komentar
nužno
nužno