« Knjiga
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
5. 11. 2009.

Knjiga dana - Deepak Chopra: Zašto se Bog smije

Put povratka nadi, radosti & prosvjetljenju

Više o

moderna vremena info

,

knjiga dana

,

Deepak Chopra

,

Zašto se Bog smije

Deepak Chopra u ovom zanimljivo drukčijem, novom pristupu duhovnosti pripovijeda izmišljenu priču o komičaru i njegovu neobičnom mentoru kako bi čitateljima pokazao put povratka nadi, radosti pa i prosvjetljenju - uz mnogo smijeha na putu.

Mickeyj Fellows je uspješan komičar u Los Angelesu, običan čovjek sa svojim strahovima, egocentričnostima i ovisnostima. Nakon očeve smrti upoznaje tajanstvenog neznanca Francisca, koji mu zauvijek promijeni život. Njih dvojica otpočinju dugu raspravu o istinskoj prirodi bivanja.

Isprva nevoljko, Mickey prihvaća neznančevu pomoć te počinje razmatrati vlastiti život kako bi odgovorio na zagonetke koje mu Francisco postavlja. Počinje promatrati one dijelove sebe koje je cijeloga života skrivao iza zida doskočica. Mickey na posljetku uviđa da ga istinski humor otvara moći duha - omogućujući mu da napokon uspostavi istinske veze s ljudima.

Nakon što čitatelja povede na put s Mickeyjem, Chopra iznosi pouke koje donosi Mickeyjeva priča: deset razloga za optimizam, čak i u našemu izazovnom svijetu. Chopra vjeruje da je smijeh iz srca najzdraviji odgovor na život, a i u situaciji globalnih previranja možemo njegovati unutarnji optimizam.

 

Prevela Aleksandra Mihaljević Barlović

Izdavač: Dvostruka duga

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
05.11.2009. 10:43:15
Novi komentar
nužno
nužno