« Knjiga
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
1. 6. 2009.

Knjiga dana - Davor Rostuhar: Džungla

Zapisi o najzabačenijim džunglama svijeta

Davor Rostuhar (1982., Zagreb) počeo je putovati u dobi od 16 godina, a od 2001. putovanjima se bavi profesionalno. Dosad je posjetio više od 65 zemalja diljem svijeta, te objavio više od 100 reportaža i 1000 fotografija u raznim tiskovinama: National Geographic, Geo, Adventure Hrvatska, Večernji list, Meridijani, Globus, Playboy i dr. Napisao je i dvije knjige "Samo nek' se kreće" (2003). i "Na putu u skrivenu dolinu" (2006.).

U rasponu četiri godine Davor Rostuhar vodio je sedam ekspedicija u najzabačenije džungle svijeta. U Gvatemali otkriva dotad nepoznatu pećinu s arheološkim ostacima civilizacije Maja, a na dvije ekspedicije u bolivijskoj Amazoni kroči u dotad nedostižan predio, te prati kretanje jaguara i tragove mitskog plemena Toromona.

Na četiri ekspedicije na Novoj Gvineji stupa u dotad neistražene predjele Terre Incognite, traži nepoznato pleme Wolani, promatra kulturnu promjenu u plemenu Yali s kojim se tek nedavno došlo u dodir i naposljetku pronalazi posve autentičan klan Banggatung koji još uvijek živi autentičnim životom kamenog doba.

Usput je "zaradio" malariju pa je proteklih pola godine borbe s malarijom i oporavkom proveo je pišući svoju treću knjigu "Džungla". Sadržajima iz područja etnologije i antropologije, geografije nepoznatog i povijesti otkrivanja, filozofije, religije, mitologije i ekologije, Rostuhar barata na popularan način, britkim stilom i elokventnošću, u prepoznatljivom putopisnom okviru.

500 kartica teksta dodatno upotpunjuje više od 200 fotografija, te deset originalnih ilustracija zemljovida.

 

Izdavač: Klub za ekspedicionizam i kulturu

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
01.06.2009. 11:45:06
Novi komentar
nužno
nužno