« Knjiga
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
28. 9. 2009.

Knjiga dana - Alex Comfort i Susan Quiliam: Novi užitak u seksu

Ilustrirani priručnik koji je najbolje čitati u paru

Više o

sex

,

seks

,

knjiga dana

,

Alex Comfort

,

Susan Quiliam

,

Novi užitak u seksu

Alex Comfort i Susan Quilliam autori su knjige "The Joy of Sex" iz 1972. godine, jednog od prvih ilustriranih seksoloških priručnika koji su pratili seksualnu revoluciju, kada je iz temelja promijenjeno shvaćanje spolnosti u zapadnoj civilizaciji. Dosadašnja izdanja jednog od najpopularnijih seksoloških priručnika na svijetu prodana su u čak 8,5 milijuna primjeraka.

Više od trideset godina kasnije, Susan Quilliam prilagodila je knjigu očekivanjima i potrebama moderne publike i nastao je "Novi užitak u seksu". Kako navodi Susan Quilliam u svom predgovoru, veći dio teksta ostao je isti, ali uz znatne dopune, budući da su se u međuvremenu dogodile znatne društvene promjene, a mnoge od njih pokrenula je upravo knjiga.

Osim toga, na shvaćanje spolnosti djelovala su i ključna znanstvena otkrića na područjima fiziologije, psihologije, psihoterapije i medicine te pojava seksologije, znanstvenog pristupa istraživanju spolnosti. Autori ističu emocionalnu dimenziju vođenja ljubavi i naglašavaju da je ljubav jedan od najvažnijih sastojaka ljubavne igre. „Ono što se neće promijeniti središnje je značenje odgovorne seksualnosti koja ne izaziva zabrinutost i koja unosi sreću u živote normalnih ljudi," napominje dr. Comfort.

Tekst dr. Alexa Comforta i Susan Quilliam prate fotografije i ilustracije u boji, a knjiga se može preporučiti početnicima u ljubavi, za otkrivanje pravila ljubavnog života udvoje, ali i iskusnim parovima koji su u potrazi za novim doživljajima u području intimnosti.

 

Prevela Lidija Zoldoš

Izdavač: Profil International

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
28.09.2009. 10:33:39
Novi komentar
nužno
nužno