« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
SPLITSKI NERED

Klub vijećnika SDP-HNS napustio sjednicu zbog Keruma i njegove sestre

Nevenka Bečić, predsjednica splitskoga Gradskog vijeća, nije im dopustila da iznesu kritike na rad gradonačelnika Željka Keruma

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Jakov Prkić/Cropix)
Više o

Željko Kerum

,

Sanja Župa

,

Nevenka Bečić

,

SDP-HNS Split

,

Gojko Čepo

,

Joško Dvornik

Šest članova kluba vijećnika SDP-HNS, koliko ih je nazočilo današnjoj sjednici splitskoga Gradskog vijeća, kasno popodne napustilo je sjednicu prosvjedujući, kako su rekli, zato što im je predsjednica vijeća Nevenka Bečić onemogućila da iznesu kritike na rad gradonačelnika Željka Keruma za razdoblje srpanj-prosinac 2009. godine.

Kad je Kerum izvijestio o svom radu u drugom polugodištu prošle godine, vijećnici iz kluba SDP-HNS su u svojim raspravama kritizirali to izvješće i Kerumov rad.

Nekoliko puta za riječ se javio SDP-ov vijećnik Gojko Čepo kojem je predsjednica Vijeća Nevenka Bečić, inače Kerumova sestra, izrekla opomenu i potom mu nije dopustila još jednu raspravu. To je razljutilo vijećnike SDP-a i HNS-a koji su napustili sjednicu.

"Ovo je slom demokracije i u tome ne želimo sudjelovati", izjavio je Čepo novinarima kad je napustio sjednicu. Vijećnik HNS-a Joško Dvornik je zamjerio Nevenki Bečić da sjednicu vijeća vodi subjektivno.

S druge strane Nevenka Bečić je, komentirajući napuštanje sjednice vijećnika kluba SDP-HNS, rekla da je ona zadužena za održavanje reda i poštivanje poslovnika o radu vijeća.

"Vijećnik SDP-a Čepo je najprije diskutirao 10 minuta, zatim replicirao nekoliko puta, a to je više nego poslovnik dopušta", rekla je Bečić.

Kad su vijećnici SDP-a i HNS-a demonstrativno izišli, sjednica je završila nakon petanestak minuta.

Današnju sjednicu vijeća prijepodne su napustila tri HDZ-ova vijećnika nakon žustre rasprave predsjednice HDZ-ova kluba vijećnika Sanje Župe i gradonačelnika Željka Keruma. (hina/metro-portal)

23.02.2010. 20:00:57
Novi komentar
nužno
nužno