« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
VRIJEME JE ZA PROČEŠLJAVANJE

Sabor raspravljao o robnim zalihama

Najaktualnija tema je svakako bila nestanak žita iz Đakovštine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

Sabor

,

Đakovština

,

robne zalihe

Hrvatski je sabor na kraju današnjeg zasjedanja raspravio izvješće o poslovanju Ravnateljstva za robne zalihe u 2008., a zastupnici su upozorili na probleme u sustavu zbog kojih se uz robne zalihe vežu brojne afere, poput nedavnog nestanka žita u Đakovštini.

Krešo Filipović (HDZ) pohvalio je napore vlade jer je, kaže, "trebala silna energija i volja da se nekadašnje alarmantno stanje od prije 10 godina, kada su se uz robne vezivale brojne afere, dovede potpuno u red". Naglasio je, međutim, da je važno i dalje inzistirati na strogom poštovanju zakona, kao i žurno otkriti krivce za aferu u Đakovštini.

Pozdravio je napore vlade da obešteti sve oštećene seljake. Nada Čavlović Smiljanec (SDP) založila se za "pročešljavanje" robnih zaliha jer, kako je rekla, država zbog kriminala već godinama gubi, umjesto da zarađuje na poslovanju robnih zaliha.

"Sustav ima puno rupa kroz koje curi žito", ustvrdila je njezina stranačka kolegica Nadica Jelaš.

Neprihvatljivim je ocijenila da u četvrtini zaliha inventuru rade sami skladištari, bez nadzora nekog od ovlaštenih iz Ravnateljstva. Sabor je raspravio i Nacionalni program zaštite potrošača od 2009. do 2012., a sjednicu će nastaviti sutra. (hina/metro-portal)

23.02.2010. 21:46:49
Novi komentar
nužno
nužno