« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 7 mjeseci
MLJAC

Klice su zdrava hrana, napravite ih sami

Možete i sami proizvesti klice uz organsko sjeme, kisik, ugljični dioksid, malo vode i sunčevu svjetlost

Klice su superhrana
Klice su superhrana (Arhiva)
Više o

savjeti

,

uzgoj

,

klice

Klice su superhrana - sadrže veliku količinu enzima i klorofil koji pročišćavaju, reguliraju i revitaliziraju procese obnove svih ljudskih stanica tijela. Klice nisu samo hrana za tijelo, one potiču i obnovu živčanih stanica i rad mozga.

Možete i sami proizvesti klice uz organsko sjeme, kisik, ugljični dioksid, malo vode i sunčevu svjetlost. Klice pridonose zdravlju jer pogoduju obnovi crijevne flore i metabolizmu probave. Hranjice, zdrave i ukusne klice se mogu pripremati od sjemenki rotkvice, lana, pšenice, rikule, brokule, munga, alfa alfa, suncokreta, konoplje, cikle, radiča i soje.

Dva puta na dan je potrebno vodom ispirati klice i držati ih na prozračnom mjestu kako bi se spriječila pojava plijesni. Držati se mogu u kuhinji ili na prozoru, ali se treba izbjegavati direktan dodir sa suncem. Nakon samo 3 dana klice je moguće konzumirati, a kada proklijaju potrebno ih je spremiti u hladnjak.

Za pripremu vlastitih klica preporuča se organski uzgojeno sjeme, klice je potrebno držati na prozračnom mjestu i svakodnevno ih ispirati svježom vodom, prije konzumacije ih je potrebno isprati vodom, a ostatak spremiti u hladnjak gdje mogu biti najviše 7 dana.

Više pročitajte na blogu zenskisvijet.com

30.09.2018. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno