« Glazba
objavljeno prije 6 mjeseci i 6 dana
NAJAVE

King Krule donosi Space Heavy turneju u Zagreb

Europski dio „Space Heavy“ turneje britanskog kantautora King Krulea započeo je početkom listopada u Dublinu, a kao 18. koncert po redu planiran je onaj u zagrebačkoj Tvornici kulture 1. studenog

King Krule
King Krule (Arhiva)
Više o

Tvornica kulture

,

King Krule

Dosadašnja serija nastupa profilirala je set listu od dvadesetak pjesama u trajanju dužem od dva sata.

King Krule - "Seaforth"

S obzirom na promociju aktualnog albuma „Space Heavy" kostur koncerta čine upravo pjesme s tog izdanja među kojima su singlovi „If Only It Was Warmth", „Seaforth" te „Filmsier", kao i „Pink Shell", „Seagirl", „Hamburgerphobia", „Empty Stomach Space Cadet" i „From The Swamp". Uz njih Krule donosi i sve najvažnije radove iz proteklih deset diskografskih godina kao što su „Baby Blue", „Easy Easy", „Rock Bottom", „Underclass", „Dum Surfer", „Stoned Again", „Alone, Omen 3" i završna „Out Getting Ribs".

King Krule - „Out Getting Ribs"

Svjetska „Space Heavy turneja" uključuje 45 datuma, od koji je 23 prošlog kolovoza i rujna pripalo SAD-u i Kanadi. Europski dio otvoren je 4. listopada i većinom je pokrivao zapadni dio kontinenta i gradove kao što su Dublin, London, Manchester, Amsterdam, Antwerp, Koln i Copenhagen. Slijede mu Prag, Berlin, Beč, Budimpešta i Ljubljana nakon koje će se tour bus parkirati ispred kluba u Šubićevoj za premijerni hrvatski nastup. Nakon Zagreba u kalendaru su još Lausanne, Torino i Pariz.

Archy Marshall poznatiji kao King Krule osvojio je naklonost publike i kritike s glazbom koja spaja elemente punka, jazza, s hip-hopom, darkwaveom i trip-hopom kao i prepoznatljivim vokalom baritona. Na novom albumu "Space Heavy" nanovo istražuje svoj zvučni svijet, a materijal pisan tijekom putovanja između Londona i Liverpoola, mjestima koja naziva domom, označava Archyjevu opsjednutost prostorom između koji govori o snovima o ljubavi, izgubljenoj povezanosti i situacijama u kojima nas svemir kažnjava.

King Krule - „Easy, Easy"

Mediji hvale novi album, a Clash Music kaže da King Krule nanovo dokazuje da je njegova, naizgled jednostavna, potraga za savršenim zvukom moguća, a "Space Heavy" zvuči jednako eklektično i kohezivno. Pitchfork hvali album i pjesme koje spokazuju ranjivost i snagu, ali svaka je potpuno autentična, a NME kaže da novi King Krule istražuje nove galzbene teritorije dok istovremeno obogaćuje svoj poznati i hvaljeni zvuk. Why Now hvali majstorski put kroz zvuk na način na koji samo King Krule to može napraviti.

Okay Kaya - „Damn, Gravity"

Kao predrupa nastupiti će Okay Kaya. Ova američko-norveška glazbenica s prvijencem "Both" zavrijedila je pažnju kritike, a Pitchfork kaže da je savršeno predstavila melankoličan zvuk na koji se može zaplesati. Drugi album "Watch This Liquid Pour Itself" je još jedno intimno putovanje uz zvuke downtempo rocka i disca, dok za najnoviji "SAP" mediji poput Under The Radar kažu da još jednom sjajno prikazuje očaravajuću enigma ove glazbenice. Okay Kaya već je ranije surađivala s King Kruleom, primjerice na pjesmi "Slush Puppy", a ovoga puta mu se priključuje na tuneji i bit će to prilika čuti sjajnu vokalisticu s vlastitim materijalom.

Ulaznice su u prodaji po 28 eura, dok će na dan koncerta za ulaznicu trebati izdvojiti 32 eura. Ulaznice se mogu pronaći u Dirty Old Shopu, Rockmarku, svim Eventim prodajnim mjesta, kao i na Eventim.hr.

26.10.2023. 11:31:00
Novi komentar
nužno
nužno