« Glazba
objavljeno prije 10 mjeseci i 12 dana
NAJAVE

KIL Digital - novi singl

Domaća elektro pop senzacija KIL Digital predstavlja novi singl "Divide"

KIL Digital
KIL Digital (Arhiva)
Više o

KIL Digital

Nakon što su oduševili domaću elektroničku scenu singlom "Pure", KIL Digital sada predstavljaju novu pjesmu "Divide". Na singlu su radili svi članovi benda, a za mastering je, kao i u proteklom singlu, zaslužan sisački producent elektronske glazbe Zarkoff. Pjesma "Divide" bit će dio albuma prvijenca ovog sjajnog benda, a kako su najavili, album će svjetlo dana ugledati kroz nekoliko mjeseci.

Od samih početaka KIL Digital je odabrao drugačiji smjer u karijeri od brojnih kolega. Želja im je istraživati i eksperimentirati s raznim žanrovima elektroničke glazbe, a trenutačno su skoro pa jedini bend na našoj sceni koji uspješno stvara dark synth wave. Velika im je želja ostvariti suradnje s umjetnicima iz raznih područja audio i vizualnih umjetnosti.

Crpeći inspiraciju od utjecajnih izvođača kao što su Goldfrapp, Depeche Mode, Fever Ray i The Knife, KIL Digital kombinira mistične melodije, pulsirajuće elektronske ritmove i introspektivne tekstove kako bi stvorili jedinstveno zvučno iskustvo. Bend su oformili MartinaFilip i Davor. Krenuli su kao DJ kolektiv koji je svirkama rasplesao publiku u renomiranim klubovima diljem Zagreba svojim hipnotizirajućim i elektronskim DJ setovima, da bi na kraju pomaknuli granice te postali bend.

KIL Digital publici obećavaju kako će njihov prvi album biti uvjerljiva fuzija elektroničkih zvučnih pejzaža, šarenih vokala i provokativnih tekstova. Prvi singl benda, "Pure", objavljen prije samo nekoliko mjeseci, a odmah je privukao značajnu pozornost. Nova pjesma "Divide" novi je prozor u njihov opus, a možete ju poslušati na svim streaming platformama.

02.07.2023. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno