« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 9 mjeseci
WOW!

Kikiriki je prava pravcata superhrana

Postoje brojni razlozi zašto biste trebali jesti kikiriki i proizvode od kikirikija, poput maslaca ili ulja od kikirikija, ali jedna od najvažnijih posljedica njihova konzumiranja jest da vam mogu pomoći da duže živite

Kikiriki je čudesno zdrav
Kikiriki je čudesno zdrav (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

kikiriki

,

superhrana

Kikiriki je jedna od nutritivno najbogatijih namirnica na svijetu koja vam čak može produžiti život, vjerovali ili ne.

Kikiriki je bogat zdravim mastima, proteinima, vlaknima, a sadrži i više od 25 esencijalnih nutrijenata počevši od vitamina B i esencijalnih aminokiselina do minerala poput magnezija, fosfora i kalija. Studije su pokazale da bioaktivni spojevi koje sadrži kikiriki pomažu u zdravlju srca, a imaju i brojne druge dobrobiti za ljudski organizam.

Kikiriki je prava pravcata superhrana! Naime, šaka kikirikija vašoj prehrani daje oko 7 grama visokokvalitetnih biljnih proteina, a bogat je i vlaknima, antioksidansima i korisnim fitonutrijentima.

Istraživanja su pokazala da se kuhanjem ili pečenjem kikirikija povećava razina fitonutrijenata, što ga čini još zdravijim.

Masnoće u kikirikiju prvenstveno su mononezasićene i polinezasićene, a poznato je da obje pomažu u smanjenju rizika od srčanih bolesti.

Zdravstvene institucije, uključujući American Heart Association, preporučuju jesti nezasićene masti umjesto zasićenih masti koje se nalaze u hrani poput maslaca, punomasnih mliječnih proizvoda i masnog mesa.

Kikiriki je posebno zasitan i može pomoći u kontroli tjelesne težine, zahvaljujući tome što je bogat vlaknima i proteinima, koji pomažu u usporavanju probave da bi se smanjio osjećaj gladi i povećala sitost nakon obroka, piše Eat This.

13.05.2022. 13:01:00
Novi komentar
nužno
nužno