« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Ništa od bojkota

Karadžić će morati prihvatiti dodijeljenog odvjetnika

Haaški sud objavio je da se bivši vođa bosanskih Srba ne može žaliti na odluku suda da mu se dodijeli odvjetnik

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Radovan Karadžić

,

odvjetnik

Suci su početkom studenoga donijeli odluku da se Karadžiću dodijeli odvjetnik i zakazalo nastavak suđenja za ožujak, kako bi novi odvjetnik imao dovoljno vremena za pripremu.

Karadžić, koji je odbacio svih 11 točaka optužnice za ratne zločine tijekom rata u BiH, dosad se sam zastupao, ali je bojkotirao prva tri dana suđenja tvrdeći da mu treba više vremena za pripremu obrane.

Odluka od 5. studenoga da mu se dodijeli odvjetnik omogućuje Karadžiću da se i dalje sam zastupa, ali uz uvjet da surađuje s dodijeljenim odvjetnikom. Ako nastavi bojkotirati suđenje, Karadžić će ostati bez toga prava i obranu će preuzeti odvjetnik.

Tribunal u ponedjeljak navodi da je Karadžićev prigovor neodređen i preuranjen jer u trenutku kada ga je podnio, odvjetnik mu još nije bio dodijeljen.

Sud je prošloga tjedna imenovao britanskog odvjetnika Richarda Harveyja da zastupa Karadžića, optuženog za genocid, ratni zločin i zločin protiv čovječnosti, uključujući opsadu Sarajeva i genocid nad 8.000 muslimana iz Srebrenice. (hina/metro-potal)

23.11.2009. 21:15:25
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    emin
    24.11.2009. 12:56
    Sta ako nakon par mjeseci prihvati da se sam brani pa opet odustane sto ce na taj nacin oduglovaciti i na kraju ce sud svoju presudu donjeti u njegovom odsustvu (kakvu bude htjeo) sto nece dati, kao do sada,satisfakciju BiH nego politicku nagodbu..
Novi komentar
nužno
nužno