« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
EKO

Kalifornija je raj obnovljivih izvora energije

Kalifornija trenutačno ima oko 12.000 registriranih plug-in električnih vozila, što je oko 35 posto udjela ukupno registriranih plug-in električnih vozila u cijeloj SAD

Kalifornija je raj za elektromobile
Kalifornija je raj za elektromobile (Arhiva)
Više o

Kalifornija

,

električni automobil

,

fotonaponski paneli

Može se reći, da do svjetske populacije dolazi potreba i svijest o nužnom korištenju u sve većoj mjeri obnovljivih izvora energije koji su nam na raspolaganju.

Kalifornija je poznata kao jedna od najstrožih država u SAD-u kada je u pitanju ekologija i očuvanje okoliša u svim aspektima svakodnevnog života. Tako je u Kaliforniji provedeno izuzetno zanimljivo istraživanje kojim se htjelo doći do podataka kakve veze imaju vlasnici električnih vozila u odnosu na korištenje fotonaponskih panela na svojim kućama.

Došlo se do iznenađujućeg podatka kako u Kaliforniji čak 39 posto vlasnika elektromobila koristi fotonaponske panele na svojim kućama, što je podatak koji ohrabruje. Samo 17 posto vlasnika električnih automobila planira uskoro ugraditi i koristiti fotonaponske panele, a nažalost čak 44 posto uopće ne razmišlja o toj mogućnosti.

Kalifornija trenutačno ima oko 12.000 registriranih plug-in električnih vozila, što je oko 35 posto udjela ukupno registriranih plug-in električnih vozila u cijeloj SAD. Trenutačno se u Kaliforniji mjesečno proda oko 1.000 novih plug-in električnih vozila (PEV). 

Više pročitajte na portalu Automania.hr

02.10.2014. 16:45:00
Novi komentar
nužno
nužno