« Žene
objavljeno prije 1 godinu i 7 mjeseci
ZNATE LI?

Kakvi su muškarci najbolji za brak?

Broj muškaraca koji su se vjenčali i ostali u braku, povećali su se sa svakim porastom ukupne inteligencije unutar pet dobnih skupina koje su proučavane

Kakvi se traže?
Kakvi se traže? (Arhiva)
Više o

brak

,

veza

,

muškarci

Inteligencija partnera izravno utječe na sposobnost veze da preživi i podupre potomstvo, što definitivno ima svoju težinu u odabiru partnera iz evolucijske perspektive.

Drugi aspekt koji utječe na trajan odnos: pametniji muškarci općenito imaju veći dohodak i to ih čini atraktivnijima.

Istraživanje se oslanjalo na podatke o regrutiranju i vojnim obvezama od gotovo 200.000 finskih muškaraca, od 18 do 45 godina. Inteligencija je procijenjena testom od 120 elemenata koje su muškarci rješavali nakon ulaska u finske obrambene snage.

Istraživači su pronašli vezu između inteligencije i bračne povijesti. Broj muškaraca koji su se vjenčali i ostali u braku, povećali su se sa svakim porastom ukupne inteligencije unutar pet dobnih skupina koje su proučavane. Najmlađa skupina najsnažnije je pokazala taj učinak.Kada su ih u početku ispitivali, dvije trećine muškaraca bili su samci. Zatim su našli grupu oženjenih muškaraca koji su odgovarali njihov dobi i regiji.

Obje grupe su praćene tijekom petogodišnjeg razdoblja, a istraživači su promatrali bračno stanje, prihode, automobile u vlasništvu i druge faktore. Muškarci su također morali rješavati još jedan test inteligencije, koji je mjerio numeričke, verbalne i neverbalne sposobnosti.

U drugim zanimljivim zaključcima, znanstvenici su otkrili da se verbalna inteligencija odnosi na vjerojatnost vjenčanja, budući da bolji govornik lakše privlači partnerice

Ukupna intelektualna sposobnost jednako se odnosi i na razvod braka.

Viša inteligencija znači sposobnost izbjegavanja raspada braka izražavanjem i raspravljanjem o osjećajima, prema istraživačkom timu.

S druge strane, studije pokazuju da i inteligentne žene imaju stabilnije i dugotrajnije brakove.

Prema istraživanju, veću mogućnost dobrog braka imaju i muškarci s novijim i većim automobilima. Možda da bi mogli voziti u njemu više djece.

13.07.2018. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno