« Seks
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
JESTE LI ZNALI?

Kakvi muškarci više vole siguran seks

Siguran seks nužan je za sve koji nisu u dugotrajnoj vezi, a moglo bi vas prilično zbuniti kad saznate koji su to muškarci kojima je siguran seks na prvom mjestu

Vjerovali ili ne, baš macho likovi vole siguran seks
Vjerovali ili ne, baš macho likovi vole siguran seks (Shutterstock)
Više o

seks

,

siguran seks

,

macho muškarci

Macho muškarci obično se doživljavaju kao likovi puni dlaka i testosterona čija je jedina ideja kako što prije odvući neku ženu u krevet, no jedno zanimlijvo istraživanje pokazalo je da je u stvarnosti situacija potpuno različita. 

Kako se istraživanje usredotočilo na brucoše s visokom razinom testosterona, rezultati su prilično iznenadili i same ispitivače. Naime, obično se u to doba počinje s intenzivnijim seksualnim životom, dokazivanjem pred okolinom i sličnim mačo ponašanjem, no izgleda da je u današnje vrijeme riskantnije tražiti siguran seks.

Testosteron se inače povezuje s hrabrošću i samopouzdanjem, a ima dosta utjecaja i na opasne odluke. No, kako je koncept rizika zapravo kultorološka pojava, istraživanje je zapravo pokazalo pravo stanje današnjeg društva.

Seks bez zaštite donosi rizik od trudnoće i bolesti, ali na to se gleda kao na nešto što se događa drugima ili se nalazi u nekoj neodređenoj dalekoj budućnosti.

Ipak, inzistiranje na sigurnom seksu može vas u očima potencijalne partnerice označiti osobom koja već ima neku bolest ili nije pouzdana, pa je to rizik koji je, naizgled, veći i time ispadate veća faca u društvu.

Zanimljivost za kraj - muškarci u ispitivanju koji su imali niže razine testosterona izjavili su da će pokušati koristiti kondom, no jedino u slučaju ako druga strana inzistira na tome, bojeći se da će ispasti manje muževni ako oni prvi predlože zaštitu.

19.07.2015. 23:01:00
Novi komentar
nužno
nužno