« Žene
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
MA DA?!

Kakve muškarce žene radije biraju?

Ako mislite da samo frajer imaju podjelu - za krevet i za dom, varate se - i žene također na kraju biraju manje atraktivne, ali pouzdanije muškarce

Dobar si, ali nisi pouzdan
Dobar si, ali nisi pouzdan (Arhiva)
Više o

žene

,

muškarci

,

biranje muškaraca

Muškarce se često optužuje za prilično pokvaren pristup ženama - neke smatraju dobrima samo za krevet, dok će za brak odabrati potpuno drugačiji tip žena.

No, istraživanje provedeno na dva britanska sveučilišta pokazalo je da i žene razmišljaju vrlo slično - kad traže dugotrajan ljubavni odnos, na prvom će mjestu biti dobri dečki, daleko ispred zgodnih frajera.

U istraživanju su ženama pokazivali fotografije muškaraca, s različitim razinama atraktivnosti, zajedno s opisima njihovog ponašanja.

Primjerice, jedan od ovisa uključivao je i ponašanje prema beskućnicima: tako je jedan muškarac otišao kupiti sendvič, a drugi je pored beskućnika samo prošao, gledajući u ekran svog mobitela. 

Na taj su način autori istraživanja stigli do rezultata kako će žene, koje od ljubavnog odnosa traže nešto ozbiljnije, prije izabrati manje atraktivnog muškarca, koji čini dobra djela, nego onog atraktivnijeg, koji nema takve manire.

Jednako tako, otkriveno je kako atraktivni i dobri muškarci, utječu na žensku želju za vezom, više od zbroja pojedinačnih učinaka atraktivnosti i ljubaznosti. 

23.01.2016. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno