« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 18 dana i 7 sati
SAVJETI

Kako započeti dan na najbolji način ako niste jutarnji tip

Većina ljudi počinje dan na isti način - eventualno neki doručak, kava pa idemo dalje... a trebalo bi to drugačije, tek toliko da znate

Dakle, većina ovako... a vi?
Dakle, većina ovako... a vi? (Arhiva)
Više o

obaveze

,

jutro

,

radni dan

Za neke ljude, jutarnji sati su poput magle - teško se probuditi i započeti dan s osjećajem svježine i energije. Bez obzira jeste li jutarnji tip ili ne, postoje načini kako možete poboljšati svoje jutro i maksimizirati produktivnost i dobrobit tijekom dana. Evo nekoliko savjeta o tome kako najbolje započeti dan ako niste jutarnji tip:

Postavite pozitivne namjere večer prije: Prije nego što odete na spavanje, odvojite nekoliko minuta za postavljanje pozitivnih namjera za sljedeći dan. To može uključivati ​​ciljeve koje želite postići ili stvari na koje se veselite. Postavljanje pozitivnih namjera može vam pomoći da se probudite s osjećajem svrhe i motivacije.

Budite nježni prema sebi - važno je biti nježan prema sebi i prihvatiti da možda niste jutarnji tip. Ne osuđujte se zbog toga što vam je potrebno više vremena da se probudite ili što vam jutro nije najproduktivniji dio dana. Pronađite ritam i rutinu koja vam najbolje odgovara i usvojite ih kako biste maksimizirali svoju dobrobit i produktivnost.

Koristite svjetlo - svjetlost može imati snažan utjecaj na naš cirkadijalni ritam i budnost. Pokušajte otvoriti zavjese čim se probudite kako biste pustili prirodnu svjetlost u prostoriju. Ako je potrebno, razmislite o upotrebi svjetlosne terapije kako biste stimulirali budnost i energiju.

Ne zaboravite doručak - doručak je važan obrok koji vam može pružiti potrebnu energiju za početak dana. Pokušajte konzumirati uravnotežen obrok koji kombinira proteine, ugljikohidrate i zdrave masti kako biste održali stabilnu razinu energije tijekom jutra.

Prilagodite svoj ritam spavanja - ako niste jutarnji tip, možda vam odgovara prilagodba ritma spavanja kako biste se bolje osjećali ujutro. Pokušajte ići ranije na spavanje kako biste osigurali dovoljno sati sna i probudite se svježi i odmorni.

Pripremite se unaprijed - olakšajte si jutro pripremajući se unaprijed. To može uključivati ​​odabir odjeće za sljedeći dan, pripremu obroka ili organiziranje radnog prostora. Što više pripremnih radnji obavite večer prije, to će vam jutro biti manje stresno i produktivnije

Stvorite rutinu - rutina može biti ključna za uspostavljanje stabilnosti i produktivnosti ujutro, čak i za one koji nisu prirodno skloni jutarnjim satima. Odaberite aktivnosti koje vas opuštaju i pripremaju za dan, poput meditacije, istezanja ili čitanja, i uključite ih u svoju jutarnju rutinu.

Vježbajte - fizička aktivnost može biti izvrstan način da započnete dan s energijom i pozitivnim stavom. Čak i kratka šetnja ili brzo vježbanje mogu vam pomoći da se osjećate budnije i spremnije za izazove dana.

Ne zaboravite doručak - doručak je važan obrok koji vam može pružiti potrebnu energiju za početak dana. Pokušajte konzumirati uravnotežen obrok koji kombinira proteine, ugljikohidrate i zdrave masti kako biste održali stabilnu razinu energije tijekom jutra.

I to bi vam bilo to, otprilike... dobar vam dan!

30.04.2024. 08:29:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    30.04.2024. 09:07
    dobra glazba
Novi komentar
nužno
nužno