« Hi-tech
objavljeno prije 7 mjeseci i 26 dana
SAVJETI

Kako vježbati s Garminom?

Mučite se s osmišljavanjem svojeg treninga? Dopustite Garminu da obavi posao umjesto vas s opcijama vježbanja dostupnim izravno na vašem kompatibilnom pametnom satu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Garmin)
Više o

vježbanje

,

Garmin

Čak će i najpredaniji sportaš neizbježno zapeti u kolotečini kada pokušava odabrati svoj sljedeći trening. I budimo iskreni - svi smo preskočili trening jednostavno jer nismo bili sigurni što zapravo učiniti. Ali ako imate Garmin pametni sat na ruci, doista nema isprika. Tom jednom kupnjom, bili vi toga svjesni ili ne, dobili ste pristup bogatstvu mogućnosti vježbanja. Potreban je samo jedan pokret zgloba i nekoliko dodira na zaslonu vašeg kompatibilnog telefona.

Vježbe na Garmin Connect aplikaciji

Kada kupite Garmin pametni sat, od vas će se tražiti da preuzmete aplikaciju Garmin Connect. (Ako niste, bez brige - to možete učiniti upravo sada.) Ovu aplikaciju možete koristiti za pregled svih mjernih podataka vašeg tijela na jednom mjestu, uključujući otkucaje srca1, praćenje energije Body Battery, ocjenu stresa, prijeđene korake, potrošene kalorije pa čak i rezultat spavanja koji ocjenjuje koliko ste dobro spavali prethodnu noć (pod pretpostavkom, naravno, da ste nosili sat dok ste spavali). Ali također možete koristiti aplikaciju za puno više, uključujući široku lepezu unaprijed izrađenih vježbi.

Jednostavno dodirnite ikonu "Više" u donjem desnom kutu početnog zaslona u aplikaciji Garmin Connect, a zatim odaberite "Trening i planiranje" iz izbornika koji će se pojaviti. Ovdje ćete imati opciju da kliknete "Vježbe", što će vas odvesti na zaslon na kojem se od vas traži da odaberete želite li pronaći vježbu ili stvoriti vježbu. Ako se ne osjećate posebno kreativno, odaberite "Pronađi trening" i pomičite se kroz svoje brojne mogućnosti da se počnete znojiti. Odabir možete filtrirati prema vrsti aktivnosti, težini, mišićnim skupinama, ciljevima i trajanju kako biste odabrali set vježbi koji najbolje odgovara vašem trenutnom raspoloženju.

Recimo, na primjer, da ste upravo završili s ručkom u uredu i borite se ostati budni za svoje kasnopopodnevne sastanke. Ako imate 40 minuta slobodnog vremena, razmislite o Mid-day Energy Boost - srednjem, 40-minutnom treningu joge osmišljenom da vas razbudi. Odabirom vježbe možete vidjeti pregled svih pojedinačnih vježbi, počevši od planinske poze i završavajući laganom sjedećom pozom.

Spremite vježbanje kako biste ga označili unutar aplikacije Garmin Connect. Zatim ga možete dovršiti pomoću telefona ili ga možete poslati izravno na svoj kompatibilni uređaj. Nakon što se vaš sat sinkronizira s aplikacijom (samo se vratite na početni zaslon u aplikaciji kako biste provjerili svoj uređaj i provjerili je li sinkroniziran), možete otvoriti popis Sportske aplikacije na satu i odabrati vrstu vježbanja koju ste preuzeli (u ovom slučaju joga) i odaberite svoju preuzetu vježbu. Kada označite da ste spremni, vaš sat će vas pitati koju vježbu trebate raditi i koliko dugo. Animacija na zaslonu vašeg kompatibilnog pametnog sata čak će pokazati kako napraviti pozu - tako da nema brige ako niste sigurni kako se izvode.

Osjećate li se spremni preuzeti sve svoje poslijepodnevne sastanke? Ako vam se svidjelo vježbanje, možete ga ostaviti na satu radi lakšeg pristupa sljedeći put. Možete ga i izbrisati kako biste svoje favorite lakše pronašli kada ih želite.

Kreirajte vlastiti trening u Garmin Connect aplikaciji

Sjećate li se kada ste bili suočeni s opcijom ili pronaći vježbu ili kreirati vježbu? Gornji odjeljak fokusiran je na unaprijed pripremljene vježbe koje vas već čekaju, ali ako ste više zainteresirani za izradu vlastitih, imamo rješenje i za vas. Pod opcijom "Stvori trening" imat ćete izbor različitih vrsta aktivnosti za početak. Možete napraviti vježbu plivanja u bazenu, HIIT vježbu, vježbu bicikla i više.

Ako, primjerice, želite izraditi vježbu snage, odaberite "Pilates", a zatim odaberite između više od 1600 vježbi za izradu zagrijavanja, vježbe i hlađenja. Možete dodavati bilješke te spremati i preuzimati vježbu baš kao što biste to učinili da je to unaprijed pripremljena opcija.

Widgeti za vježbanje na vašem satu

Svoj Garmin pametni sat možete koristiti za bilo koju vježbu koju radite, a ne samo za vježbe koje ste preuzeli i spremili na svoj uređaj. Možda planirate kasnije ići na eliptični trenažer ili na golf s prijateljima. Odabirom odgovarajuće ugrađene vrste aktivnosti na vašem satu, možete pratiti tu vježbu i dobiti detaljno izvješće o izvedbi vašeg tijela tijekom aktivnosti.

Ne vidite svoje omiljene vrste aktivnosti već učitane na vašem satu? Nema problema - ne vole svi iste sportove. Ako, na primjer planirate često ići na bouldering i skijaško trčanje, možete dodati te željene aktivnosti izravno sa svog sata ili unutar Garmin Connect aplikacije.

Vježbe za korisnike invalidskih kolica

Ako ste stalni korisnik invalidskih kolica, novi Garmin Venu 3 dolazi s unaprijed učitanom 31 vježbom koje je izradio Adapt to Perform koji također uključuje animacije za lako razumljive upute za izvođenje svake vježbe. Oni se mogu pronaći u kategorijama HIIT, kardio, snaga, joga i pilates, kao i odvojeni treninzi vožnje rukom i guranja (bez animacija).

Jeste li spremni na znojenje? Kliknite ovdje kako biste kupili svoj kompatibilan Garmin pametni sat ili ovdje kako biste preuzeli Garmin Connect aplikaciju.

04.09.2023. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno