« Život
objavljeno prije 5 godina i 10 mjeseci
ISPROBAJTE :)

Kako uštedjeti lovu?

Počnite pratiti potrošnju tijekom dana i zapisujte svaku stvar koju kupite. Na taj ćete način otkriti gdje 'nestaju' vaši novci i prilagoditi strategiju štednje

Štedjeti nije tako komplicirano
Štedjeti nije tako komplicirano (Shutterstock)
Više o

štednja

,

savjeti

Štednja je obično u našim glavama povezana s bankama, a njih baš i ne volimo, je li tako? E, pa evo par trikova kako uštedjeti novac za nešto što želite...

Djelite troškove - pokušajte dijeliti troškove što više. Recimo, povezite kolegu na posao svaki dan i dijelite troškove benzina. Nemojte kupovati alat koji vam treba kratkoročno- posudite ga. Ekonomija dijeljenja može vam uštediti veliku cifru.

Kuhajte - počnite si ručak raditi doma i nositi ga na posao. Možda vam se čini nepraktično, ali vjerujte nam da je samo riječ o navici. Svi imaju vremena za ponijeti tunu u konzervi i skuhati jaje ujutro, a na taj način možete uštediti mnogo na dnevnoj bazi.

Kupujte pametno - prije nego što se uputite u kupovinu namirnice, organizirajte se. Usporedite cijene u različitim supermarketima kao i popuste koji vam se nude.

Odrecite se teretane - razmislite vrijedi li vam članarina u teretani doista toliko koliko ju plaćate. Danas možete pronaći tisuće online videa i vodiča za vježbanje kod kuće, a rekvizite možete nabaviti po jeftinim cijenama u online trgovinama.

Planirajte putovanja detaljnije - mnogi od nas žele sačuvati novac upravo za putovanja. Iznenadili biste se da znate koliko možete uštedjeti, ako kupite avionsku kartu u manje popularnom terminu.

Postavite cilj štednje - ako znate da štedite za, recimo, putovanje ili automobil, odredite si cifru koju mjesečno morate uštedjeti kao i vremensku crtu. Kako bi detaljno proučili koliko novca morate staviti na stranu potražite online kalkulatore

Pratite potrošnju - razmislite na što najviše trošite. Počnite pratiti potrošnju tijekom dana i zapisujte svaku stvar koju kupite. Na taj ćete način otkriti gdje 'nestaju' vaši novci i prilagoditi strategiju štednje

Prodajte nepotrebne stvari - većina nas ima kodkuće stvari koje nam uoće ne trebaju, a samo nam stvaraju nered. Organizirajte prodaju svojih stvari online ili ih odnesite negdje. Odjeća koju ne nosite već dvije godine neće vam se magično početi sviđati.

Pronađite pravi način štednje za sebe - za neke je to jednostavno manje trošenja, a drugima pak više odgovarana bamkovna štednja jer ne mogu doći 'u napast'. Budite realni i odredite gdje ćete spremati ušteđeni novac, a zatim pažnju obratite na ove stvari.

28.06.2018. 14:45:00
Novi komentar
nužno
nužno