« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca
ZNATE LI?

Kako spriječiti glavobolje od vrućina

Primjerice, velika temperaturna razlika između vanjskog zraka i onoga iz zatvorenih klimatiziranih prostora potencijalni je okidač za glavobolje

Spriječite glavobolju
Spriječite glavobolju (Shutterstock)
Više o

vrućine

,

glavobolja

,

sprječavanje

Mnogim ljudima vrućina i puno Sunčeve svjetlosti može biti recept za glavobolju. Njemački institut za glavobolje, internet platforma posvećena pružanju informacije oko toga problema, objavila je pet savjeta kako ih spriječiti.

Aklimatiziranje - velika temperaturna razlika između vanjskog zraka i onoga iz zatvorenih klimatiziranih prostora potencijalni je okidač za glavobolje. Ako je razlika veća od pet stupnjeva, preporuča se da odijenete dodatni sloj odjeće kako bi vam bilo toplo sve dok se vaše tijelo ne aklimatizira na niže temperature.

Manje parfema i mirisnih losiona - mirise bolje osjetimo kada je vruće, stoga će ljudi koji pate od migrena će biti dodatno osjetljivi na to. Imajte na umu i izaberite losione bez mirisa.

Nosite sunčane naočale - jaka Sunčeva svjetlost nadražuje moždane živce. To može prouzorčiti glavobolje, ali i biti okidač za migrene. Nošenje naočala stoga je preporučljivo. Također je važno nositi šešir ili kapu, kako bi se krvne žile i živci na čelu.

Sporije ispijajte hladne napitke - nešto vrlo hladno u vašim ustima može biti zaslužno za takozvani ''brain freeze'' ili sladolednu glavobolju. Stoga bi se hladna hrana i napitci trebali konzumirati spor

Voda i slaije.ne grickalice - kada se znojimo naše tijelo gubi tekućinu i važne minerale. Povećava se protok krvi u koži i smanjuje se krvni tlak, uzrokujući tako glavobolje kod nekih ljudi. Također, kada je vruće preporuča se ispijanje bar jedne litre više vode nego li je dnevno uobičajeno. Grickanje slane užine, poput štapića, pomaže u nadomjestku potrošenih minerala.

15.08.2018. 11:15:00
Novi komentar
nužno
nužno