« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci
ZNATE LI?

Kako se vratiti u normalu nakon odmora?

Mnogima je baš danas završio godišnji odmor. Stručnjaci kažu kako taj naizgled bolni povratak, uopće ne mora biti tako stresan

Nije lako...
Nije lako... (Arhiva)
Više o

posao

,

godišnji odmori

Kako se vratiti u normalu, kad sad nije normalno tako i tako? Kako se vratiti na godišnji i vratiti se koroni, Stožerima, maskama...?

"Možemo se bolje prilagoditi našoj svakodnevici tako da se lagano pripremimo za nju. Možemo se vratiti s odmora dan ranije da si stignemo lagano pripremiti stvari, pa tek sljedeći dan ići raditi. Na početku na poslu provesti prvi dan u planiranju, a ne se odmah opteretiti težim poslovima i sastancima", pojasnila je psihologinja Ida Juranić. 

Važno je i na vrijeme si pomaknuti spavanje da se budimo ranije. Također ne treba zanemariti fizičku aktivnost jer na godišnjem plivamo, igramo picigin, šetamo se ili planinarimo, dok se na poslu često zabijemo u urede nakon kojih idemo doma i odmah upadamo u tu lošu rutinu.

"Dok smo bili na godišnjem odmoru, bili smo isključivo usmjereni na sebe i svoje bližnje, a dok smo se vratili na posao, trebamo biti puno više usmjereni na zadatak. Mnogi poslovi zahtijevaju analitičnost koja je bila apsoultno zanemarena na godišnjem odmoru i ja bih predložila poslodavcima da imaju ta dva ili tri dana razumijevanje za ljude", dodala je psihologinja. 

Prije davnih 111 godina pisac Elbert Hubbard napisao je nešto što i dan danas stoji - kako ne postoji čovjek kojemu je odmor potreban više od onoga tko se upravo vratio s odmora. 

16.08.2020. 21:01:00
Novi komentar
nužno
nužno