objavljeno 16.08.2020. 21:01:00
ZNATE LI?

Kako se vratiti u normalu nakon odmora?

Mnogima je baš danas završio godišnji odmor. Stručnjaci kažu kako taj naizgled bolni povratak, uopće ne mora biti tako stresan

Nije lako...
Nije lako... (Arhiva)

Kako se vratiti u normalu, kad sad nije normalno tako i tako? Kako se vratiti na godišnji i vratiti se koroni, Stožerima, maskama...?

"Možemo se bolje prilagoditi našoj svakodnevici tako da se lagano pripremimo za nju. Možemo se vratiti s odmora dan ranije da si stignemo lagano pripremiti stvari, pa tek sljedeći dan ići raditi. Na početku na poslu provesti prvi dan u planiranju, a ne se odmah opteretiti težim poslovima i sastancima", pojasnila je psihologinja Ida Juranić. 

Važno je i na vrijeme si pomaknuti spavanje da se budimo ranije. Također ne treba zanemariti fizičku aktivnost jer na godišnjem plivamo, igramo picigin, šetamo se ili planinarimo, dok se na poslu često zabijemo u urede nakon kojih idemo doma i odmah upadamo u tu lošu rutinu.

"Dok smo bili na godišnjem odmoru, bili smo isključivo usmjereni na sebe i svoje bližnje, a dok smo se vratili na posao, trebamo biti puno više usmjereni na zadatak. Mnogi poslovi zahtijevaju analitičnost koja je bila apsoultno zanemarena na godišnjem odmoru i ja bih predložila poslodavcima da imaju ta dva ili tri dana razumijevanje za ljude", dodala je psihologinja. 

Prije davnih 111 godina pisac Elbert Hubbard napisao je nešto što i dan danas stoji - kako ne postoji čovjek kojemu je odmor potreban više od onoga tko se upravo vratio s odmora. 

16.08.2020. 21:01:00
http://m.metro-portal.hr/kako-se-vratiti-u-normalu-nakon-odmora/126891/