« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci
SAVJETI

Kako se riješiti vrećica ispod očiju

Jedan od glavnih razloga zbog kojeg dolazi do zadržavanja tekućine u tijelu pa time i vrećica ispod očiju je stres

Izgledajte odmorno i lijepo!
Izgledajte odmorno i lijepo! (Arhiva)
Više o

stres

,

vrećice ispod očiju

Koža oko očiju vrlo je tanka i osjetljiva zbog čega se na njoj i pojavljuju prvi znakovi starenja, diskoloracija, podočnjaci i - vrećice ispod očiju

Ovo posljednje događa se iz nekoliko razloga, no u podlozi svih tih razloga je zadržavanje tekućine u tijelu. S obzirom da je riječ o tankoj koži, na njoj se višak tekućine u organizmu najbolje vidi.

 Jedan od glavnih razloga zbog kojeg dolazi do zadržavanja tekućine u tijelu pa time i vrećica ispod očiju je stres. Osim stresa, uzrok vrećicama ispod očiju mogu biti alergije, određena hrana, alkohol šećer i sol, određene bolesti i genetika. 

"Od onoga što unosimo u sebe sol je najveći krivac za vrećice ispod očiju jer sol zadržava vodu u tijelu", dodaje Gohara.

Postoje tri koraka koje možemo poduzeti kako bismo smanjili vrećice ispod očiju (naravno osim ako im uzrok nisu bolesti, tada je važno posavjetovati se s liječnikom ili pak genetika, tada se mogu odstraniti kirurški).

Hlađenje i masiranje lica - kako biste potaknuli cirkulaciju i izbacivanje suvišne tekućine, lice izmasirajte specijalnim rolerom. Ukoliko nemate roler, poslužite se starim dobrim trikom - stražnjom stranom žlice koju ćete prije primjene ohladiti u zamrzivaču. 

Poticanje limfe - kroz limfni sustav izbacijemo toksine iz tijela, a kada limfa ne kola dolazi do zadržavanja tekućine u organizmu i oticanja. Limfu možemo potaknuti tako da odmah ujutro nakon buđenja popijemo veliku čašu vode s limunovim sokom, na suho iščetkamo kožu, od stopala prema srcu i istuširamo se naizmjence toplom i hladnom vodom. 

Promjene stila života - pobrinite se da svaku noć spavate najmanje sedam - osam sati. San je izuzetno važan za cjelokupno zdravlje, a dobro utječe i na izgled kože. Smanjite unos soli, šećera i prerađene hrane i pijte dovoljno tekućine. S ovim jednostavnim promjenama puno ćete učiniti za svoje zdravlje, ali i izgled te ublažiti vrećice ispod očiju.

24.08.2019. 13:29:00
Novi komentar
nužno
nužno