« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 1 godinu i 6 mjeseci
SAVJETI

Kako se prepoznaje pravi parfem

Treba imati u vidu da neki najskuplji mirisi zapravo ne mijenjaju note pa se ovaj način prepoznavanja ne može primijeniti na sve parfeme

Ne dajte se prevariti
Ne dajte se prevariti (DeviantArt)
Više o

parfemi

,

prepoznavanje

,

original

Mirise prepoznajemo i pamtimo po sjećanjima koji nas za njih vezuju, a to je i jedan od razloga što kopije teško razlikujemo od originala.

Ipak, postoje smjernice koje nam mogu pomoći. Prva je svakako slatkasta karakteristika kopija koja za svoje postojanje može zahvaliti ciljanoj potrošačkoj grupi, a to je mlađa populacija.

Još jedna smjernica je postojanje različitih razina mirisa. Skuplji parfemi traju duže, a nerijetko imaju sposobnost da kroz nekoliko sati nakon nanošenja mijenjaju tri ili četiri mirisne note, dok najbolje kopije u sebi sadrže maksimalno dvije note.

Kako biste provjerili svoj parfem, uvjerite se u prirodu njegovog mirisa odmah nakon nanošenja i nakon dva ili tri sata. Kopija bi trebala zadržati isti miris, dok će original najvjerojatnije promijeniti notu.

Treba imati u vidu da neki najskuplji mirisi zapravo ne mijenjaju note pa se ovaj način prepoznavanja ne može primijeniti na sve parfeme.

05.02.2019. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno