« Život
objavljeno prije 4 godine i 9 mjeseci
SAVJETI :)

Kako se jednostavno i brzo spakirati za godišnji

Kako biste se što bolje i praktičnije spakirali, imamo za vas nekoliko profesionalnih savjeta američke dizajnerice kofera Lise Adams

Budite brzi i učinkoviti
Budite brzi i učinkoviti (Arhiva)
Više o

godišnji odmor

,

savjeti

,

pakiranje

Rijetki su oni koji vole pakirati kofere, no to su, složit ćete se, slatke muke godišnjih odmora čije sezona uskoro kreće. Kako biste se što bolje i praktičnije spakirali, imamo za vas nekoliko profesionalnih savjeta američke dizajnerice kofera Lise Adams.  

Glomazno na sebe - na ovaj način ćete uštedjeti mjesto u koferu za nešto drugo ili si olakšati nošenje prtljage.

Knjige - da bi vam prtljaga bila lakša, birajte literaturu s mekim koricama. Ukliko nemate u planu pročitati cijelu Anu karenjinu, fotokopirajte dio koji planirate čitati. Knjiga se neće oštetiti na plaži ili uprljati uljem za sunčanje, a vi ćete nositi lakši kofer sa sobom. 

Kozmetika - najbolje je da tjedan dana prije puta spakirate kozmetičku torbicu i stvari iz nje koristite na dnevnoj bazi. Kad dođe trenutak polaska znat ćete što vam treba od kozmetike, a što je bilo suvišno te ćete sadržaj prilagoditi svojim potrebama.

Luksuz - kad spakirate sve što vam treba, dodajte u kofer mirisnu maramicu ili vrećicu lavande iz ormara kako bi vam roba mirisala. Možete jednostavno na običnu papirnatu maramicu nakapati par kapi omiljenog eteričnog ulja. 

Napravite listu - ukoliko putujete u inozemstvo, pripremite uz ostale dokumente i putovnicu te karte za zrakoplov, vlak ili čime već idete. Uz dokumente spremite i novac u valuti koja vam treba. Ne zaboravite uzeti japanke za tuširanje (ako niste sigurni kakva je higijena u hotelu u kojemu ćete odsjesti ili u kampu). Iako je ljeto, spakirajte čarape i vestu. Pakiranje klinaca, ukoliko ih imate, zahtijeva posebnu listu - ne smijete zaboraviti zdravstvenu iskaznicu, kreme za sunčanje i tablete protiv komaraca, kao ni omiljenu igračku.

Popunite praznine - kad ste popunili kofer velikim komadima odjeće i ostalih stvari, rupe, odnosno prazan prostor popunite čarapama, potkošuljama ili manjim majicama i gaćicama. Naravno i njih rolajte. 

Pripremite sve za pakiranje - iskombinirajte odjevne kombinacije pa tek onda slažite odjeću u kofer - tako ćete izbjeći da nosite previše stvari na odmor. Još praktičnije je ako nosite odjevne predmete koji se mogu kombinirati na više načina.

Rolajte odjeću - umjesto klasičnog slaganja, odjeću rolajte u kofer. Manje će se gužvati, više će je stati i unutrašnjost kofera bit će preglednija kad ga otvorite.

Što ne spakirati u kofer - kako se ne bi prehladili na putu do željene destinacije uzmite sa sobom u vlak, autobus, automobil ili avion jedne čarape i vestu kojom ćete se ogrnuti. Naime, čest je slučaj da je u prijevoznim sredstvima ljeti jako hladno. 

Vrećice - spakirajte nekoliko najlonskih vrećica koje će vam dobro doći, primjerice, za nošeno rublje. 

30.06.2018. 13:30:00
Novi komentar
nužno
nužno