« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
EHHH...

Kako reagirate na stresne situacije?

Vrlo je važno spoznati kako se borimo s takvim situacijama, jer kroničan stres može prouzročiti mnoge probleme i bolesti

A kako to ide kod vas?
A kako to ide kod vas? (Arhiva)
Više o

stres

,

reakcije

,

karakter

Stres je, nažalost, postao sastavni dio naše svakodnevnice,nešto što nas okružuje svaki dan, u raznim situacijama.

Kao što ste primjetili, svatko od nas reagira drugačije - neki vrište, drugi se povlače u sebe i gutaju, treći se smiju... Vrlo je važno spoznati kako se borimo s takvim situacijama, jer kroničan stres može prouzročiti mnoge probleme i bolesti.

Pa da vidimo neke od reakcija...

Najgora moguća varijanta je da samo klimate glavom i bježite od situacije. Ponekad je potrebno sjesti i razgovarati s osobom koja vas je dovela u stresnu situaciju, proživjeti i izraziti emocije kako se ista stvar ne bi ponavljala.

Neki će pobjeći i prije nego što situacija postane stresna jer takvo što žele izbjeći pod svaku cijenu. No, ni to nije dobro. Treba se suočiti sa svakodnevnicom i naučiti kako odreagirati bez da se krijete pod tepihom.

Oni koji reagiraju na prvu, pokazuju tijelo u stavu agresivnosti i spremni su na dvoboj, što jest suočavanje sa situacijom, no ne uvijek učinkovito i korisno.

Za kraj, ako ste osoba koja na stresne situacije reagira povlačenjem u sebe, najvjerojatnije ćete se osjećati kao da vam je previše svega i puknuti u nekom trenutku. Emocije je dobro izraziti, barem ponekad treba se "očistiti".

Sve u svemu, pronađite svoj način koji će vam donijeti olakšanje...

22.08.2018. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno