« Život
objavljeno prije 6 godina i 3 mjeseca
ZANIMLJIVO

Kako razgovarati s ljudima koji - ne prihvaćaju stvarnost

Te osobe ne moraju biti promotori zavjera, one su jednostavno osobe koje ne žele, ne mogu ili ne smiju prihvatiti onu osnovnu realnost

Kako ući u njihov svijet?
Kako ući u njihov svijet? (Arhiva)
Više o

teorije zavjere

,

realnost

,

stvarnost

Vrlo ih često nazivamo raznim teoretičarima zavjera, no u suštini te osobe ne moraju biti promotori zavjera, one su jednostavno osobe koje ne žele, ne mogu ili ne smiju prihvatiti onu osnovnu realnost.

Bilo da se radi o slučaju da je zemlja ravna ploha ili da je slijetanje na mjesec u potpunosti izrežirana scena ili pak u onim mnogo ozbiljnijim situacija u kojim roditelj ne žele cijepiti svoju djecu, postoji određena tehnika kako razgovarati s takvim osobama.

Gleb Tsipursky, znanstvenik koji se bavi proučavanjem ponašanja ljudi, za magazin Relatively Interesting objasnio je četiri osnovne strategije kako se upuštati u verbalni delikt s osobom koje negira realnost.

Ono što najprije morate učiniti je pokušati voditi razgovor na njihovoj razini.

Zaboravite na činjenice

Prvo što moramo je odustati od bilo kakvog iznošenja činjenica.

Naime, ta je osoba vrlo vjerojatno upoznata sa svim činjenicama, odnosno ona ih uporno negira i nema šanse da joj logički iznesete neke stvari da bi ona te činjenica prihvatila i još bolje demantirala vlastite navode i uvjerenja.

Više pročitajte na portalu Gentleman.hr

05.02.2018. 18:01:00
Novi komentar
nužno
nužno