« Život
objavljeno prije 6 godina i 3 mjeseca
KOJI STE VI?

4 vrste korisnika interneta

Žrtva, vrebalo, štreber ili celebrity - među koje od ovih vrsta korisnika interneta spadate vi?

U koju vi kategoriju spadate?
U koju vi kategoriju spadate? (Pixabay)
Više o

korisnici interneta

,

žrtve

,

celebrity

,

kategorije

,

vrste

,

vrebala

,

štreberi

Tko bi rekao da će sama činjenica da sjedimo i upravo surfamo internetom biti dovoljna da nas se svrsta u kategorije. Tko je, prema nedavnim studijama, postoji 4 vrste osoba koje koriste internet.

Studija se provodila na na djeci izmeđi 10 i 15 godina ispitujući ih o načinu korištenja drušvenih mreža. Mladi su, začuđujuće, u toku sa većinom načina na koji mogu zaštitit svoju privatnost ili izbjeći neku neugodnost.

Što se tiče četiri kategorije, možda je najnepoželjenija kategorija žrtve. To su osobe koje su stalno prisutne na društvenim mrežama, ali obično zato jer drugi dijele sadržaj na kojem su oni označeni i to bez njihove dozvole.

Druga skupina su vrebala. Oni maskiraju svoju prisutnost tako da ne sudjeluju u raspravama, ali uključeni su u zabavne aktivnosti. 

Nakon toga imamo štrebere. Oni konstantno dijele postove o onome što vole,o d bendova i pjesmi do linkova koji vode do znanstvenih radova. Osim toga, uvijek su zaposleni na nekom projektu kojega dovršavaju.

Posljednji u ove 4 kategorije su celebrity. To su oni koji satima photoshopiraju svoje selfije i promoviraju se na raznoraznim društvenim mjerama. Sami su sebi nametnuli vrijednost koju su drugi prihvatili, a tu činjenicu sada koriste u različite svrhe, čak i zaradu.

Unatoč tome što je nemoguće baš svaku osobu strpati u jednu od samo 4 kategorije, sigurni smo da se u barem jednoj od njih donekle možemo prepoznati. Kamo vi spadate?

02.02.2018. 18:01:00
Novi komentar
nužno
nužno