« Život
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
Hmmm

Kako pronaći i zadržati osobu koju volimo?

Što ako smo cijelo vrijeme odgovor tražili na krivim mjestima?

Prihvatite vlastite vrijednosti
Prihvatite vlastite vrijednosti (Pexels)
Više o

ljubav

,

zaljubljenost

Stručnjak za ljudsko ponašanje, dr. John Demartini, tvrdi da se, u gotovo svim slučajevima u kojima su ljudi tvrdili da ne mogu pronaći zadovoljavajućeg partnera, radilo o tome da su zapravo imali problema s prihvaćanjem samih sebe.

"Na kraju krajeva, svi tražimo nekoga s kim ćemo biti ravnopravni. Nitko ne želi nekoga zbog koga će se osjećati emocionalno, mentalno i fizički podređeno ili superiorno. Ako tražimo nekoga tko je inteligentan, motiviran, nadahnut, financijski osiguran i zgodan, a iste karakteristike ne pronalazimo u sebi, nećemo naći ono što tražimo", govori dr. Demartini. "Ako razmišljamo i svojim slabijim stranama, privlačit ćemo ljude s istim takvim (neželjenim) karakteristikama."

Korisno je osjećati se ugodno u svojoj koži, emocionalno i fizički, kako bismo pronašli pravu osobu za sebe. Zdrave veze su one u kojima postoji ispravna doza sličnosti i razlika. Trebali bismo pronaći osobu koja nas potiče da se razvijamo, a s kojom se istodobno možemo osjećati ugodno takvi kakvi jesmo.

U suštini, sve se svodi na vrijednosti koje cijenimo. Nismo zapravo posvećeni drugim ljudima, nego tome kako nam oni pomažu da ostvarimo svoj maksimalni potencijal.

Piše: Andrea Holi
13.10.2017. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno