objavljeno 13.10.2017. 20:01:00
Hmmm

Kako pronaći i zadržati osobu koju volimo?

Što ako smo cijelo vrijeme odgovor tražili na krivim mjestima?

Prihvatite vlastite vrijednosti
Prihvatite vlastite vrijednosti (Pexels)

Stručnjak za ljudsko ponašanje, dr. John Demartini, tvrdi da se, u gotovo svim slučajevima u kojima su ljudi tvrdili da ne mogu pronaći zadovoljavajućeg partnera, radilo o tome da su zapravo imali problema s prihvaćanjem samih sebe.

"Na kraju krajeva, svi tražimo nekoga s kim ćemo biti ravnopravni. Nitko ne želi nekoga zbog koga će se osjećati emocionalno, mentalno i fizički podređeno ili superiorno. Ako tražimo nekoga tko je inteligentan, motiviran, nadahnut, financijski osiguran i zgodan, a iste karakteristike ne pronalazimo u sebi, nećemo naći ono što tražimo", govori dr. Demartini. "Ako razmišljamo i svojim slabijim stranama, privlačit ćemo ljude s istim takvim (neželjenim) karakteristikama."

Korisno je osjećati se ugodno u svojoj koži, emocionalno i fizički, kako bismo pronašli pravu osobu za sebe. Zdrave veze su one u kojima postoji ispravna doza sličnosti i razlika. Trebali bismo pronaći osobu koja nas potiče da se razvijamo, a s kojom se istodobno možemo osjećati ugodno takvi kakvi jesmo.

U suštini, sve se svodi na vrijednosti koje cijenimo. Nismo zapravo posvećeni drugim ljudima, nego tome kako nam oni pomažu da ostvarimo svoj maksimalni potencijal.

Piše: Andrea Holi
13.10.2017. 20:01:00
http://m.metro-portal.hr/kako-pronaci-i-zadrzati-osobu-koju-volimo/107914/