« Seks
objavljeno prije 22 dana i 22 sata
HE HE

Kako promjena godišnjeg doba utječe na našu intimu

Iako često povezujemo ljeto sa strastima i romantikom, jesen ima svoje čari koje mogu pozitivno utjecati na intimnost i seksualnu povezanost među partnerima

I kako se to radi? ;
I kako se to radi? ; (Arhiva)
Više o

seks

,

jesen

Jesen je godišnje doba koje donosi mnoge promjene - kraći dani, niže temperature i bogatstvo boja u prirodi. No, jesen također može utjecati na naše raspoloženje, energiju i seksualni život. Iako često povezujemo ljeto sa strastima i romantikom, jesen ima svoje čari koje mogu pozitivno utjecati na intimnost i seksualnu povezanost među partnerima.

Jedan od ključnih čimbenika koji utječe na naš seksualni život u jesen je promjena razine svjetlosti. Kako dani postaju kraći i manje izloženi sunčevoj svjetlosti, smanjuje se i razina serotonina, hormona koji utječe na naše raspoloženje. Međutim, dolazi do povećanja razine melatonina, hormona koji regulira san, što može dovesti do pojačanog osjećaja ugode, opuštenosti i potrebe za povezanošću. Ovo smirenije stanje uma može otvoriti prostor za nježnost, emotivnu bliskost i dublju seksualnu povezanost s partnerom.

Također, jesen je vrijeme kada se više boravimo u zatvorenim prostorima, što može stvoriti prilike za intimne trenutke. Hladniji dani često nas tjeraju da se više privijamo jedno uz drugo, a ugodno okruženje doma, topli pokrivači i miris svijeća mogu stvoriti idealnu atmosferu za romantiku. Mnogi parovi koriste ove trenutke za istraživanje novih aspekata svoje veze, uključujući i seksualni život.

Zanimljivo je da istraživanja pokazuju kako jesen može donijeti i povećanu razinu testosterona, kod muškaraca i žena, što može pojačati seksualni nagon. Uz to, manji broj društvenih aktivnosti i obveza često znači više slobodnog vremena za uživanje u privatnosti i intimnim trenucima.

Seksualna intimnost ujesen može postati način da parovi dodatno učvrste svoju emocionalnu povezanost, uživajući u mirnijem i opuštenijem ritmu života. U ovo doba godine, naglasak je na toplini, bliskosti i osjećaju sigurnosti - što može dovesti do dublje intimnosti i seksualnog zadovoljstva. Jesen nudi priliku za produbljivanje odnosa i uživanje u zajedničkim trenucima, daleko od vanjskog svijeta.

01.10.2024. 20:00:00
Novi komentar
nužno
nužno