« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
SAVJETI :)

Kako preživjeti vrele noći? Sigurno ne ovako!

Pojačano strujanje zraka uzrokuje i pojačano sušenje kože, a ako spavate otvorenih usta, problemi s isušivanjem mogu biti još gori

Ventilator je loša ideja
Ventilator je loša ideja (Arhiva)
Više o

spavanje

,

vrućina

,

ventilator

Vrele noći nisu lake za izdržati, a većina će prvo pomisliti na rješenje s upaljenim ventilatorom - no iako svježe strujanje zraka dok pokušavate zaspati zvuči vrlo ugodno, spavanje s uključenim ventilatorom ima i svoje loše strane.

Naime, dok ventilator potiče strujanje zraka u prostoriji, istovremeno podiže prašinu koja bi mogla završiti u vašim sinusima, što može izazvati alergije ili napad astme.

Uz to, ventilator može izazvati i iritaciju sinusa koji će zbog isušivanja proizvoditi više sekreta, što može dovesti do blokade sinusa, otežanog disanja i glavobolje

Pojačano strujanje zraka uzrokuje i pojačano sušenje kože, a ako spavate otvorenih usta, problemi s isušivanjem mogu biti još gori.

Za kraj, hladni zrak iz ventilatora može uzrokovati i ukočenost mišića, kao i grčeve. Ovo će posebno pogađati ljude koji ventilator drže blizu glave ili vrata, piše Sleep Advisor.

Sve u svemu, pokušajte napraviti neku prirodnu cirkulaciju zraka, jer ventilator upaljen preko noći stvarno nije dobra ideja.

29.07.2018. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno