« Život
objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca
SAVJETI

Kako popraviti raspoloženje zimi?

Dodavanje malih, pozitivnih navika u vaš dan može imati veliki utjecaj na vaše mentalno zdravlje.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

zima

,

raspoloženje

Zima je uvijek tmurna i mračna, iako je ove godine zapravo prilično svjelija nego inače. No, mnogi su zimi lošije raspoloženi nego tijekom ostalih godišnjih doba.

Dani su kraći i tamnije je, a budući da je vani tako hladno, vrlo je moguće da ste puno više kod kuće. Zvuči poznato? Pogledajte ove male navike za poboljšanje raspoloženja zimi koje savjetuju psiholoz..

Savjete donosi Mike Bohl, dr. med. te certificirani osobni trener, koji objašnjava: "Neki ljudi razviju sezonski afektivni poremećaj, vrstu depresija koja je povezana s promjenom godišnjih doba i može biti uzrokovana smanjenom sunčevom svjetlošću. Drugi možda neće u potpunosti razviti sezonski afektivni poremećaj, ali se svejedno mogu osjećati potištenije."

Dobre vijesti - postoji nekoliko stvari koje možete pokušati raditi svaki dan, a koje vam mogu pomoći u poboljšanju raspoloženja zimi.

Budite društveni - još jedna važna stvar koju trebate pokušati učiniti je planirati socijalnu interakciju, koja također iznimno pozitivno utječe na vaše raspoloženje. Ako pada kiša ili snijeg, vjerojatno nećete htjeti ići na happy hour ili u lokalni kafić. Jedna jednostavna stvar koju možete učiniti je nazvati nekog od prijatelja jednom dnevno na 15-minutni razgovor. Možete se obratiti svojoj uobičajenoj grupi prijatelja ili iskoristiti priliku da nazovete nekoga s kim niste razgovarali neko vrijeme, primjerice stare prijatelje s fakulteta.

Dodajte nove zdrave grickalice u svoj dan - otkrivanje novih zdravih opcija za grickanje može potpuno uljepšati svaki dan i poboljšati vaše opće raspoloženje.

Odvojite vrijeme za sebe, meditaciju i razmišljanje - biti aktivan i društven iznimno je zdravo, ali također je važno u svaki dan unijeti svjesnost. Svakako biste trebali provjeriti veliki izbor aplikacija koje nude aktivnosti koje potiču promišljanje o sebi. Ovo je izvrsna aktivnost, jer možete posvetiti koliko god vremena možete svaki dan.

Vježbajte svaki dan - tjelovježba je ključna kada se radi o poboljšavanju raspoloženja. Razlog je jednostavan. Vježbanjem ćete pospješiti dotok krvi u mozak, što će pozitivno utjecati na vaše raspoloženje u svakom dijelu godine. To je nešto što možete - i apsolutno biste trebali - razmotriti ove hladne zimske sezone.

15.01.2023. 20:28:00
Novi komentar
nužno
nužno