« Žene
objavljeno prije 6 godina i 4 mjeseca
SAVJETI

Kako nokte održati zdravima

Kako bi nokti bili zdravi, moraju biti snažni, a za to im trebate posvetiti dužnu pažnju da vas ne iznevjere u ključnim trenucima

Lako za nokte
Lako za nokte (Pixabay)
Više o

zdravlje

,

nokti

Naši nokti svakodnevno svašta trpe, no možemo im pomoći da postanu zdraviji, ljepši i lakši za održavanje. Evo i kako:

1. Nosite rukavice kad čistite

Iako ih možda izbjegavate kako ne biste ispali "osjetljivi" i smiješni, rukavice štite i vaše nokte i kožu ruku od isušivanja i pucanja. Biste li svoju kosu izlagali kemikalijama za čišćenje? Ne biste. A žašto onda to radite svojim noktima?

2. Odrežite ih

Dugi nokti jesu lijepi, no nemaju svi ljudi nokte iste strukture. Neki nokti jednostavno su skloniji pucanju i zdraviji su kad ostanu kraći. 

3. Pripazite na kemikalije koje nanosite na nokte

Čak i oni koji nisu na bazi acetona isušuju, dok su skidači laka za nokte na bazi acetona opasni. Njihovo korištenje preporučuje se najviše jednom tjedno.

4. Pravilo za lakiranje noktiju

Govorimo o pravilu od 5 dana - lak na noktima držite 5 dana, a onda 5 dana imajte prirodne nokte. Za nokte na nogama vrijedi pravilo od 10 dana. Ako lak predugo ostavljamo na noktima, za vrijeme skidanja na noktima ostaju grube neravnine koje su rezultat skidanja stanica noktiju zajedno s lakom.

5. Profesionalne manikure i pedikure ostavite za posebne prigode

Iako manikure i pedikure izgledaju lijepo i daju dojam njege, zapravo je stvar obrnuta. Nokti koji se iz mjeseca u mjesec geliraju, gube svoju čvrstinu, često pucaju i izgledaju nezdravo, a put do oporavka je dug.

 

Piše: Andrea Holi
28.12.2017. 18:01:00
Novi komentar
nužno
nužno