« Hi-tech
objavljeno prije 2 godine i 1 mjesec
SAVJETI :)

Kako napraviti najbolje fotke na mobitelu?

Goran Jović slika sve kontinente svijeta a nigdje ne ide bez P50 Pro pametnog telefona

Goran Jović photo
Goran Jović photo (Arhiva)
Više o

fotografije

,

mobitel

,

Goran Jović

,

Huawei P50 Pro

Huawei je početkom mjeseca u Oris Kući Arhitekture u Zagrebu predstavio kolekciju fotografija napravljenih najnovijim Huawei P50 Pro pametnim telefonom. Izložbu su popratili brojni mediji i poznate ličnosti, koji su imali priliku pogledati dvadeset radova hrvatskih i slovenskih fotografa.

Na projektu su radili nagrađivani fotografi Goran Jović i Mario Poje, te Tibor Golob, Jaka Ivančič i Gregor Pavlin iz Slovenije, koji su kroz serijal fotografija s temom 'Boje' pokazali zašto su Huaweijevi telefoni standard u mobilnoj fotografiji.

Tako su hrvatski i slovenski fotografi objektivom kamere najnovijeg flagshipa P50 Pro, zabilježili inspirativne trenutke koji ističu ljepotu svijeta u pravoj boji. Imali smo priliku razgovarati s Goranom Jovićem, koji je na svojim putovanjima fotografirao svih 7 kontinenata, a može se i pohvaliti s 30 prestižnih međunarodnih nagrada za fotografiju. Otkrio nam je kako su nastale fotografije s izložbe, te zašto je kamera P50 Pro pametnog telefona vodeća u industriji.

Pitali smo Gorana gdje je pronašao inspiraciju za izložene fotografije.

„Oduvijek mi je bila želja napraviti fotografiju s dimom. Ideja se rodila na nogometnoj utakmici gdje su proslave golova obično popraćene s dimnim napravama. Problem kod mobilne fotografije je taj što u otežanim uvjetima, procesor kamere ne može obraditi dovoljnu količinu boje i detalja, pa fotografije ispadaju mutne", otkriva Goran.

Goran nam je otkrio kako je za savršenu fotografiju potrebna inspiracija, dobar motiv i vrhunski uređaj, a s P50 Pro pametnim telefonom, već ste napravili više od pola posla. Pitali smo ga kako je dim utjecao na kvalitetu fotografije: „Kamera P50 Pro u startu omogućuje i pruža najbolji prikaz boja, kontrasta i dinamičkog raspona. Koristio sam Pro Mode slikanja koji ima sposobnost izvući detalje i efekte na fotografiji. Pričekao sam sekundu te pritisnuo tipku, a P50 Pro je napravio sve ostalo. Zatim sam odabrao filter koji mi se najviše svidio i u sekundama je nastala zadivljujuća fotografija. Super brzo, genijalan uređaj", otkriva Goran Jović.

Goran je koristio Pro opciju fotografiranja, gdje se ekspozicija automatski prilagođava, što znači da je filter automatski pročistio šum nastao od dima, te omogućio oštru i čistu fotografiju.

Kod P50 Pro, Goran najviše ističe nevjerojatno realan prikaz boja i detalja vidljivih ljudskom oku, što je zapravo oduvijek izazov kamera pametnih telefona. Također dodaje kako AI sustav prepoznaje scene te automatski radi potrebne prilagodbe kontrasta i dinamičkog raspona, kako bi pružio što kvalitetniji i vjerodostojniji prikaz scene.

„Osobno sam najviše impresioniran mekoćom i bojama koje kamera u kombinaciji sa senzorom daje tijekom fotografiranja portreta", otkrio nam je Goran Jović.

Kamera P50 Pro pametnog telefona, nedavno je zauzela prvo mjesto prestižne DxOMarkove ljestvice najboljih kamera pametnih telefona, stoga ne čudi kako najbolji fotografi na ovim prostorima biraju upravo P50 Pro pametni telefon.

Huawei proizvodi i usluge

U prodaji se nalazi Watch GT Runner, prvi profesionalni sat za trčanje u Hrvatskoj. Novi sat kombinira najbolje iz renomirane GT serije i pruža nove značajke koje će zadovoljiti sve rekreativce i profesionalne trkače.

Osim P50 Pro, u prodaji se nalazi i P50 Pocket. Oba uređaja dolaze s AppGalleryjem, trećom najvećom trgovinom aplikacija na svijetu, a ako korisnici imaju ikakvih nedoumica kako koristiti aplikacije, mogu pronaći sve informacije na AppsOnHMS stranici.

U prodaji se mogu pronaći i FreeBuds Lipstick slušalice. Radi se o raskošnom izdanju vodećih slušalica koje savršeno kombiniraju luksuzan dizajn s vrhunskim audio iskustvom.

20.03.2022. 12:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    20.03.2022. 12:30
    Odličan mobitel
Novi komentar
nužno
nužno