Kako napraviti karamelizirane kokice
Ako još uvijek niste probali karamelizirane kokice, sad je pravo vrijeme da to učinite. Sve što vam je potrebno od namirnica vrlo vjerojatno već imate u svojoj kuhinji
Kokice volimo svi, a osim toga su hrana koja ne deblja, pa kad gledate televiziju, nije rijetkost da se naprave kokice.
Većina nas kokice baci na malo ulja i potom dobro posoli, no zapadnjaci preferiraju nešto drugačiji način pripreme ove omiljene grickalice.
Ako još uvijek niste probali karamelizirane kokice, sad je pravo vrijeme da to učinite. Sve što vam je potrebno od namirnica vrlo vjerojatno već imate u svojoj kuhinji.
Recept za karamelizirane kokice
Sastojci
100 g kukuruza
100 g šećera
20-30 g maslaca
70 ml mlijeka
2 žlice vode
prstohvat soli
Priprema
Treba vam duba i široka tava s poklopcem, pa je dobro podmažite uljem i dodajte kukuruz. Zatim ih poklopite i pustite da se ispucaju. Nakon toga prebacite kokice u drugu posudu, a u tavu dodajte šećer i podlijte ga s dvije žlice vode. Kad se otopi, neka se krčka na laganoj vatri, a kad je već rumen dodajte maslac.
Nakon što se maslac otopio, dodajte mlijeko i promješajte ga, pa ga pustite desetak minuta uz povremeno miješanje.
Za kraj dodajte malo soli, a znat ćete da je gotovo kad dobijete žućkastu kremastu smjesu. Prelijte je preko kokica i - navalite!
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar