« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
SAVJETI

Kako izabrati najbolji jastuk

Kad je u pitanju položaj spavanja i odmor tijekom noći, najbolje je poslušati savjete kiropraktičara

Spavanje na boku dobro je za kralježnicu
Spavanje na boku dobro je za kralježnicu (Arhiva)
Više o

jastuk

,

odabir jastuka

,

nemirno spavanje

Nemirno spavate, budite se umorni i osjećate se kao da vas je netko pregazio? Vjerojatno imate loš jastuk, kažu kiropraktičari i dodaju kako ćete se pravilnim odabirom jastuka buditi puni snage, odmorni i svježi.

Među savjetima za bolje spavanje naročito se ističe činjenica da bez obzira na to u kojem položaju spavate, jastuk treba ispuniti liniju ispod glave i vrata, s naročitim naglaskom na jastuke koji će dati dovoljnu potporu vratu.

Jastuk mora biti udoban, kao prvo, pa se ljudi često odlučuju za anatomski jastuk koji ima udubljenje za glavu i potporu za vrat. Obično su napravljeni od memorijske pjene koja će oblikovati prema vašoj glavi, no oni znaju i zadržavati toplotu što može uzrokovati nemiran san u toplijim danima.

Veliki jastuci sjajni su kao potpora kralježnici pri spavanju, jer ako ih obgrlite stavit ćete je u neutralan položaj u kojem neće biti opterećenja.

Najbolji položaj za spavanje, prema kiropraktičarima, je bočni ili na leđima. Ako spavate na boku, neka vam noge budu lagano savijene jer ćete tako kralježnicu opet dovesti u neutralan položaj.

Spavanje na trbuhu nije dobro za vrat jer će takav položaj neprestano pritiskati kralježnicu što će u konačnici izazvati probleme s vratom. 

07.08.2013. 21:28:00
Novi komentar
nužno
nužno