« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
CRVENO

Raspoloženje ovisi i o boji noćnog osvjetljenja

Zaključak voditelja istraživanja profesora Randyja Nelsona je da bi radnike koji rade noću trebalo izlagati crvenom svjetlu kako bi se maksimalno smanjili simptomi depresije

Radite li noću, stavite crveno svjetlo
Radite li noću, stavite crveno svjetlo (FreeDigitalPhotos)
Više o

rasvjeta

,

crveno

,

noćno svjetlo

,

boja svjetla

,

plavo

,

bijelo

Svjetlo po noći ne bi trebalo gorjeti, zaključak je nekoliko prethodnih istraživanja, no ovo koje su proveli na Sveučilištu Ohio dalo je drugačije rezultate, navodeći da je boja svjetla važan faktor, a pritom i snažno utječe na raspoloženje.

Plavo svjetlo ima najgori utjecaj, nakon toga slijedi bijelo, a crveno svjetlo pokazalo se najboljim, jer pod takvim svjetlom gotovo i da nema znakova depresije i promjena u mozgu.

Naravno, najbolji su rezultati bili kod ispitanika koji su spavali u potpunoj tami. No, istraživanje je napravljeno kako bi se pomoglo ljudima koji rade noću.

Zaključak voditelja istraživanja profesora Randyja Nelsona je da bi radnike koji rade noću trebalo izlagati crvenom svjetlu kako bi se maksimalno smanjili simptomi depresije kojima su podložni. 

Uz njih, ovo se istraživanje može primjeniti i na ljude koji nakon zalaska sunca koriste raznu elektroniku poput televizora ili računala. 

12.08.2013. 21:30:00
Novi komentar
nužno
nužno