« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
FEJS

Kako aktivirati Timeline na Facebooku i upravljati njime

Timeline ipak ima više mogućnosti kontrole sadržaja nego što se mislilo

Facebook Timeline dostupan je svima
Facebook Timeline dostupan je svima (Facebook)
Više o

Facebook

,

Facebook Timeline

,

aktiviranje

,

upravljanje sadržajem

Facebook Timeline predstavljen je krajem rujna ove godine, i odmah se našao na udaru kritika zbog novog načina prikazivanja profila korisnika. Od noćas je ova mogućnost dostupna svima, pa je vrijeme da naučimo upravljati sadržajem kako bi imali kontrolu nad svojim profilom.

Timeline prikazuje sav sadržaj koji ste ikad objavili na Facebooku, a na vama je da odredite što će od toga biti vidljivo vašim prijateljima, a što ćete ipak zadržati samo za sebe. Sve se može ili sakriti ili potpuno obrisati, moguće je mijenjati datume objave i osobe kojima je vidljiv taj sadržaj i još svašta.

Takve administratorske zahvate možete raditi u Timelineu ili kroz Activity Log, koji vam prikazuje sve aktivnosti na Facebooku od početka korištenja do danas. Activity Log nalazi se na vrhu stranice, odmah ispod glavne slike, tako da tim putem možete pregledati zadnje objavljene sadržaje, a i odabrati neki raniji period u kojem želite pregledati svoj sadržaj i urediti ga. Sadržaj za pregledavanje odabirete klikom na strelicu u gornjem desnom uglu, pa tako možete odabrati svoje objave, objave prijatelja, komentare, fotografije i slično.

Na desnoj strani Activity Loga nalazi se upravljačka konzola za upravljanje objavama, a čak možete obrisati i svoje komentare na nečijem zidu, dodati svojim objavama lokacije, mijenjati datume ili ih sakriti s Timelinea. Kraj svake se objave nalazi ikonica kojom upravljate vidljivošću - odabirete tko može vidjeti objavu.

Dobar dio mogućnosti upravljanja sadržajem ima i sam Timeline - samo mišem prijeđete preko sadržaja i na desnoj strani se pojavljuju ikonice zvjezdice i olovke. Zvjezdica će istaknuti i povećati objavu, dok ćete olovkom sakriti objavu s Timelinea, dodati lokaciju, mijenjati datum ili je potpuno obrisati.

Za lakše snalaženje omogućen je i testni period od sedam dana u kojem samo vi vidite Timeline i imate vremena naučiti upravljati ovim novim gadgetom. Naravno, prije potpune aktivacije poželjno je pregledati cijeli Timeline (što će nekima oduzeti sigurno svo testno vrijeme :)

Uz testni period, dodatni osigurač je i mogućnost "Pogledaj profil kao", do koje možete doći klikom na strelicu prije gorespomenutog Activity Loga i pregledati profil kao neki posjetitelj sa strane, kako bi bili sigurni da se sve vidi baš onako kako vi želite.

Stoga, ako još niste upalili Timeline, slijedite ovaj link i kliknite Get it now!, Timeline avantura time za vas počinje.

16.12.2011. 18:26:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Ana-Marija Paunkovic
    17.12.2011. 17:01
    ja bi ovo
  2. avatar
    snjeza
    18.12.2011. 08:29
    jel grijesim ili ne znam KAKO zastititi profil - nakon preuzimanja timelinea - isti je dostupan svima - bez obzira na oznaku - only friends?!
  3. avatar
    Stela voli danći
    09.01.2012. 14:24
    kako stavit ovo!!?
  4. avatar
    Emyy Salkic
    21.02.2012. 17:57
    nemogu nikako napraviti novi prof
  5. avatar
    Mario LJubic
    03.06.2012. 10:04
    Kako otici na stranicu za postavke timeline facebook
  6. avatar
    djsb
    02.02.2014. 15:39
    uh bas su glupavi
  7. avatar
    silvijo bozack
    22.11.2018. 06:21
    Sve ok..
Novi komentar
nužno
nužno