« Hi-tech
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
ZBOGOM ANONIMNOSTI

Želiš pisati blog? Pošalji zahtjev i čekaj dozvolu tri mjeseca

Vlasti u Pekingu odlučile su da će svi koji namjeravaju pisati blogove od sada za to morati tražiti i čekati službeno vladino odobrenje

Fotografija vijesti
Više o

Peking

,

blogosfera

,

Weibo

Prema zahtjevu pekinških gradskih vlasti svi korisnici internetskih stranica za mikroblogere moraju se prijaviti svojim pravim imenom i prezimenom i čekati tri mjeseca za odobrene zahtjeva, javlja Hina.

Korisnici se "ne smiju registrirati lažnim podacima", stoji u pravilima registracije koje prenose državni mediji. Tvrtke koje koriste mikroblogove također se moraju registrirati istinitim podacima. Korisnici imaju tri mjeseca da se "registriraju pri odgovornim odjelima za internetski sadržaj" ili se moraju suočiti sa posljedicam, stoji u pravilima.

Mikroblogovi, poput Weiboa, omogućuju autorima da prosljeđuju poruke od najviše 140 kineskih znakova, što su dosad vlasti jako teško kontrolirale i nisu stigle cenzurirati s obzirom da se radi o desecima milijuna poruka dnevno.

Weibo je postao jako snažan medij za širenje vijesti i mišljenja koja su često bila ventil za frustracije vladine politike. Kineska Komunistička partija objavila je da želi pojačati nadzor nad društvenim medijima ali analitičari kažu da je malo vjerojatno da će doći do zatvaranja tih medija jer im je to dobar alat za dobijanje uvida u stanje u zemlji i dobar ventil za ispuhivanje nezadovoljstva.

16.12.2011. 10:51:53
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ajsela
    05.01.2012. 00:56
    samsung
Novi komentar
nužno
nužno