« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Kadrovske promjene u Policiji

Novi ministar i ravnatelj imenovali su načelnike policijskih uprava

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dragan Matić, CROPIX)
Više o

policija

,

Ivica Tolušić

,

smjene u policiji

,

Zlatko Sokolar

Na prijedlog v.d. glavnog ravnatelja policije Vladimira Fabera, ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko imenovao je Zlatka Sokolara načelnikom Policijske uprave dubrovačko-neretvanske te Ivicu Tolušića načelnikom Operativno-komunikacijskog centra policije, izvijestilo je danas Ravnateljstvo policije.

Uz ta imenovanja Ravnateljstvo je donijelo i rješenja o kadrovskim promjenama, a jedna i druga na snagu stupaju danas.

Zlatko Sokolar diplomirani je pravnik, policijsku karijeru započeo je u PU zagrebačkoj kao operativni djelatnik u policijskoj postaji Centar. U Ravnateljstvo policije došao je s mjesta načelnika Odjel granične i aerodromske policije u PU zagrebačkoj, a od tada je obnašao dužnosti načelnika Odjel granične policije, načelnika Odjela za državnu granicu te pomoćnika načelnika Uprave za granicu. U PU dubrovačko-neretvansku odlazi s mjesta načelnika Odjel za nezakonite migracije.

Ivica Tolušić, diplomirao je Fakultetu prometnih znanosti, a u sustavu Ministarstva unutarnjih poslova je od 1991. godine. Obnašao je dužnost pomoćnika zapovjednika u Postaji policije za sigurnost prometa, zatim načelnika Postaje prometne policije te načelnika Sektora policije u PU zagrebačkoj. Od 2006. Tolušić je bio načelnik PU sisačko-moslavačke, a sredinom 2008. imenovan je načelnikom PU zagrebačke.

Uz navedeno, v.d. glavnog ravnatelja policije Vladimir Faber donio rješenja o ostalim načelničkimpozicijama prema kojima su: Tihomir Kralj načelnik Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Željko Brincka pomoćnik načelnika Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a Dario Dasović načelnik Odjela kriminaliteta droga.

Sonja Raguž je načelnica Odjela kriminalističko obavještajne analitike, Damir Kukavica načelnik Sektora općeg kriminaliteta, terorizma i ratnih zločin, Damir Barlović načelnik Odjela kriminalističke tehnike, a Mato Blažanović v.d. načelnik Odjela za zaštitu svjedoka. (metro-portal)

Mato Blažanović je diplomirani je pravnik, Damir Barlović diplomirani je politolog,  Damir Kukavica diplomirani je pravnik, Sonja Raguž diplomirani je kriminalist kao i  Tihomir Kralj, Željko Brincka diplomirani je ekonomista a Dario Dasović je diplomirani pravnik.

27.10.2008. 15:02:02
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Teichy
    12.05.2009. 19:22
    ovo na slici mi je polubratic. xD
Novi komentar
nužno
nužno