objavljeno 27.10.2008. 15:02:02

Kadrovske promjene u Policiji

Novi ministar i ravnatelj imenovali su načelnike policijskih uprava

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dragan Matić, CROPIX)

Na prijedlog v.d. glavnog ravnatelja policije Vladimira Fabera, ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko imenovao je Zlatka Sokolara načelnikom Policijske uprave dubrovačko-neretvanske te Ivicu Tolušića načelnikom Operativno-komunikacijskog centra policije, izvijestilo je danas Ravnateljstvo policije.

Uz ta imenovanja Ravnateljstvo je donijelo i rješenja o kadrovskim promjenama, a jedna i druga na snagu stupaju danas.

Zlatko Sokolar diplomirani je pravnik, policijsku karijeru započeo je u PU zagrebačkoj kao operativni djelatnik u policijskoj postaji Centar. U Ravnateljstvo policije došao je s mjesta načelnika Odjel granične i aerodromske policije u PU zagrebačkoj, a od tada je obnašao dužnosti načelnika Odjel granične policije, načelnika Odjela za državnu granicu te pomoćnika načelnika Uprave za granicu. U PU dubrovačko-neretvansku odlazi s mjesta načelnika Odjel za nezakonite migracije.

Ivica Tolušić, diplomirao je Fakultetu prometnih znanosti, a u sustavu Ministarstva unutarnjih poslova je od 1991. godine. Obnašao je dužnost pomoćnika zapovjednika u Postaji policije za sigurnost prometa, zatim načelnika Postaje prometne policije te načelnika Sektora policije u PU zagrebačkoj. Od 2006. Tolušić je bio načelnik PU sisačko-moslavačke, a sredinom 2008. imenovan je načelnikom PU zagrebačke.

Uz navedeno, v.d. glavnog ravnatelja policije Vladimir Faber donio rješenja o ostalim načelničkimpozicijama prema kojima su: Tihomir Kralj načelnik Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Željko Brincka pomoćnik načelnika Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a Dario Dasović načelnik Odjela kriminaliteta droga.

Sonja Raguž je načelnica Odjela kriminalističko obavještajne analitike, Damir Kukavica načelnik Sektora općeg kriminaliteta, terorizma i ratnih zločin, Damir Barlović načelnik Odjela kriminalističke tehnike, a Mato Blažanović v.d. načelnik Odjela za zaštitu svjedoka. (metro-portal)

Mato Blažanović je diplomirani je pravnik, Damir Barlović diplomirani je politolog,  Damir Kukavica diplomirani je pravnik, Sonja Raguž diplomirani je kriminalist kao i  Tihomir Kralj, Željko Brincka diplomirani je ekonomista a Dario Dasović je diplomirani pravnik.

27.10.2008. 15:02:02
http://m.metro-portal.hr/kadrovske-promjene-u-policiji/12692/