« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
uhićenja po hrvatskoj

Privedeno 30 osoba u istrazi Pukanić

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damir Glibušić/CROPIX)
Više o

ubojstvo Ive Pukanića

,

uhićenja u Rijeci

Sveobuhvatna akcija pronalaženja ubojice Ive Pukanića i Nike Franjića rezultirala je privođenjem tridesetak osoba PU Zagrebačke, Vukovarsko-srijemske i Riječke. Prve su vijesti ukazivale na privođenje osoba poznatih po kriminalnim radnjama vezanim uz šverc i preprodaju oružja i eksploziva, no detalji koji su procurili popodne otkrivaju tamnu stranu hrvatske svakodnevice.

Privedeno je više bivših pripadnika elitnih vojnih i policijskih postrojbi, među njima i osoba koju je Pukanić označio kao mogućeg atentatora iz Ilice. Ta je osoba za koju je procijenjeno da može sama obaviti takav zadatak kao što je bilo Pukanićevo ubojstvo, a i u mogućnosti je naći suradnike za specijalne zadatke.

U Rijeci je tijekom dana uhićeno dvadesetak osoba zbog krijumčarenja oružja i izrade sofisticiranog naoružanja za atentatore. Nekoliko osoba koje su u policijskoj evidenciji zbog kaznenih djela počinjenih eksplozivom zaustavljeno je na graničnom prijelazu Bajakovo i sprovedeno u Zagreb.

Osim bivših specijalaca obrađuju se i osobe iz narko miljea, poznate po ekscesnom ponašanju i čestom korištenju oružja. Također, ponovno se prolazi kroz cjelokupnu dokumentaciju vezanu za prethodni pokušaj atentata u travnju, koji je do sada bio dvojben. (metro-portal)

27.10.2008. 18:14:45
Novi komentar
nužno
nužno