« Život
objavljeno prije 5 godina i 3 mjeseca
EHHH...

Kad veza postaje ozbiljna?

Osjetljive teme čine vezu jačom, a odnos s partnerom iskreniji, pa po tome možete shvatiti da ste ušli u ozbiljnu fazu...

Jeste li se potpuno otvorili partneru?
Jeste li se potpuno otvorili partneru? (Shutterstock)
Više o

veza

,

ozbiljna veza

,

osjetljive teme

Veza postaje ozbiljna nakon što partneri počnu razgovarati o neugodnim stvarima koje su im se dogodile u životu, jer osjetljive teme čine vezu jačom, a odnos s partnerom iskreniji

Stoga, kad ove stvari dođu na dnevni red... znate da ste u ozbiljnoj fazi.

Iskreno o osjećajima - razgovaranje o osjećajima nije uvijek tako jednostavno. Stavlja nas u delikatnu poziciju u kojoj moramo 'maknuti' sve zidove oko sebe. Imajte na umu da uvijek postoji šansa da se vama ili vašem partneru ne svidi istina. No, ako želite da veza funkcionira, ključno je da ste iskreni što se tiče razmišljanja i osjećaja. 

Nesigurnosti i strahovi - biti ranjiv i izložen nije lako i zahtijeva nevjerojatnu količinu povjerenja, osjećaja sigurnosti i bliskosti. Za otkrivanje velikih strahova i nesigurnosti potrebno je mnogo vremena. Međutim, ako vam se partner ne može otvoriti oko tako velikih stvari, moguće je da vam još ne vjeruje. Pokušajte iskreno razgovarati s njim/njom o tome. 

Potrebe partnera - ljudima je neugodno govoriti o potrebama u bilo kojoj sferi života. Često očekujemo da naši partneri znaju što želimo, a onda se razočaramo ako ne 'pogode.' Ako vaša druga polovica nije iskrena o svojim potrebama (bilo seksualne ili neke druge), može se dogoditi da u njima raste nezadovoljstvo bez da vi uopće znate.

Želje u seksu - dijeljenje seksualnih želja i fantazija može biti, osim seksi, vrlo korisno za vezu. Oboje se možda bojite otkriti što priželjkujete, ali zapravo će otvoreni razgovor o seksu učiniti iskustvo boljim za obje strane. Osim toga, razbit ćete tu barijeru i osjećati se još prisniji. 

Životni problemi - većina nas prošla je neka teška ili neugodna životna iskustva. No, kada smo u vezi, bitno je vjerovati partneru dovoljno da možemo podijeliti te priče. Ovo može biti zastrašujuće za ljude na nekoliko razina, ali osobni emocionalni teret može itekako naštetiti vezi. 

28.02.2019. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno