« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
SPLITSKI GRADSKI PRIJEVOZNIK NABAVIO NOVE MERCEDES-BENZ CITARO AUTOBUSE

Kad se uključi klima, nije ni vruće ni zima

Novi autobusi zadovoljavaju EURO 4 normu, prilagođeni su osobama s invaliditetom, a prostor za vozača i putnike potpuno je klimatiziran

U ‘Promet’ je stiglo 15 novih autobusa
U ‘Promet’ je stiglo 15 novih autobusa (Jakov Prkić/CROPIX )
Više o

Promet d.o.o.

,

Mercedes-Benz Citaro

,

EURO 4 norma

Vozni park splitskog javnog gradskog prijevoznika Prometa d.o.o. krajem travnja 2008. godine je pojačan s 15 novih autobusa Mercedes-Benz Citaro. Novi autobusi, 10 niskopodnih zglobnih gradskih Mercedes-Benz Citaro O 530 G, te 5 niskopodnih solo modela O 530, prva su vozila u cijeloj Hrvatskoj koja u javnom gradskom prijevozu zadovoljavaju EURO 4 normu.

Redizajnirani autobusi, proizvedeni u Mannheimu, prilagođeni su osobama s invaliditetom jer imaju ugrađenu rampu na drugim vratima, a prostor za vozača i putnike potpuno je klimatiziran. Novi Mercedes-Benz Citaro autobusi ujedinjuju udobnost i ekonomičnost koje zadovoljavaju i najzahtjevnije, o čemu svjedoči podatak da ih u Europi ima više od 15.000.

Svečana primopredaja

Promet Split d.o.o. u svom voznom parku za putnički prijevoz sada ima 70 autobusa marke Mercedes-Benz. Uz čelne ljude tvrtke ‘Promet’, primpopredaji su prisustvovali gradonačelnici i načelnici gradova i općina, te predstavnici EUROlinea, glavnog zastupnika Daimlera AG za Hrvatsku.

Piše: Piše: Zdravko Juričko
27.05.2008. 13:39:54
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    acid
    06.09.2010. 13:13
    Pohvalno je ovo što se tiče invalida, malo se primičemo zapadu po dobrim stvarima.
Novi komentar
nužno
nužno