« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 10 mjeseci
SAVJETI

Jutarnje rutine bolje za zdravlje

Kažu po jutru se dan poznaje pa zašto ne biste svoja jutra učinili savršenima i poboljšali si život na brojne načine

Uživajte u jutru
Uživajte u jutru (Arhiva)
Više o

savjeti

,

jutarnja rutina

Budilica od kreveta - kako biste se riješili loše navike odgađanja alarma, sat ili mobitel stavite što dalje od kreveta i ujutro kada budete ustali i napravili nekoliko koraka nećete se vratiti natrag u krevet. Umjesto još 20-ak minuta drijemanja napravite pokoju vježbu, istegnite se ili pak pročitajte nešto što će vas nadahnuti za dan koji je pred vama.

Jedite badema - prije, no što izađete iz stana u torbu stavite vrećicu orašastih plodova. Bit ćete si zahvalni kad vas kroz dan uhvati glad pa umjesto da uzmete nešto u pekarnici, grickate nešto zdravo.

Napišite plan za dan - uz jutarnju kavu napišite plan za dan, rangirajući obveze od najvažnijih do najmanje hitnih. Tim redom ih i ispunjavajte. Kada su stvari napisane crno na bijelo imamo ih pod kontrolom.

Okružite se vedrim bojama - okoliš uvelike utječe na naše raspoloženje. Okružite se veselim bojama, birajte posteljinu u takvom tonu, a zajvese nega budu bijele ili što svjetlije. Vidjet ćete koliko će ova sitna promjena utjecati na vaše raspoloženje i energij

Otvorite zavjese - sunčeva svjetlost podiže nam raspoloženje i budi nas. Čim ustanete iz kreveta razgrnite zavjese i pustite da zrake sunca obasjaju sobu. Tijelo će prije presati lučiti hormon spavanja melatonin i brže se razbuditi, a vi ćete se osjećati poletno, spremni za novi dan.

Vježbajte usput - uključite pokoju vježbu dok perete zube ili kuhate kavu. Osim što će vam podići energiju, učvrstit ćete mišiće, gotovo bez napora. Bitno je samo da ste redoviti. Čučnite uza zid, čvrsto stežući trbušne mišiće, priljubljujući leđa zidu. Taman dok tri minute perete zube, držite ovaj položaj. Radit će vam noge, trup i stražnjica. Ako vam je to preteško, napravite nekoliko Pozdrava Suncu.

 

11.06.2020. 09:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    11.06.2020. 10:03
    kava i svjezi zrak
  2. avatar
    Cranberry
    11.06.2020. 20:20
    Tako je slažem se s tobom cmokkkk
  3. avatar
    armando
    11.06.2020. 20:21
    nesti sta razbudi ujutro idaj energiju su kava i cist zrak ili vjetar to razbudi ujutro:****************
  4. avatar
    Cranberry
    12.06.2020. 20:21
    Lijepo he biti vani ujutro
  5. avatar
    armando
    12.06.2020. 20:52
    točno ljube
Novi komentar
nužno
nužno