« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 10 mjeseci
MLJAC

Jutarnja kava s najzdravijim dodacima

Kako biste postupak pripremanja jutarnje kave učinili jednostavnijim, ove sastojke izmiješajte i stavite u staklenku, spremite u hladnjak i dodajte po žličicu u šalicu kave

Jutarnja kava iz snova
Jutarnja kava iz snova (Shutterstock)
Više o

kava

,

med

,

cimet

,

kokosovo ulje

,

jutarnja kava

Kavopije, pozor - vaša jutarnja kava može postati pravi zdravi napitak koji će donijeti mnoge blagodati vašem organizmu, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta Scranton koji se hvale kako je njihova kava najzdravija moguća.

Zna se odavno da je kava snažan antioksidans i ubrzavač metabolizma, no treba je piti s mjerom kako ne bi izazvala anksioznost ili neku drugu nuspojavu prevelike količine kofeina.

Znanstvenici sa spomenutog sveučilišta savjetuju da u svoju jutarnju kavu dodate cimet, kokosovo ulje i med

Kako biste postupak pripremanja jutarnje kave učinili jednostavnijim, ove sastojke izmiješajte i stavite u staklenku, spremite u hladnjak i dodajte po žličicu u šalicu kave. 

U čemu je tajna?

Cimet - uz to što je jak antioksidans, cimet snižava kolesterol, stabilizira šećer u krvi i trigliceride zbog čega je vrlo koristan za dijabetičare. 

Kokosovo ulje - potiče probavu i pomaže kod mršavljenja. Sadrži laurinsku kiselinu koja djeluje antibakterijski i fungicidno. 

Med - prirodno sredstvo za jačanje imuniteta i zdravi zaslađivač. 

Naš savjet je - izmiješajte sastojke odmah i neka sutrašnja jutarnja kava bude savršena!

11.02.2018. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno